Etelä-SavoMetsäluonnonhoito

Pyydä tarjous metsäasiantuntijaltasi
Pyydä tarjous metsäasiantuntijaltasi

Me neuvomme, kuinka säilytät metsäsi arvokkaat luontokohteet. Metsäluonnonhoidolla turvataan metsien monimuotoisuutta ja arvokkaita luontokohteita. Metsänhoitoyhdistyksen asiantuntijat neuvovat sinulle, kuinka metsänhoidossa voidaan säilyttää arvokkaita luontokohteita. Kerromme myös luontokohteiden hoitoon ja suojeluun saatavasta rahoituksesta. Otamme huomioon hyvän luonnonhoidon vaatimukset metsänhoidossa ja hakkuissa.

Voit vaalia metsäluonnon monimuotoisuutta lisääviä asioita tavallisessa talousmetsässä. Eri puulajeja voidaan kasvattaa samassa metsässä, ja hakkuissa havumetsikköönkin saatetaan jättää jonkin verran lehtipuustoa. Luonnon kannalta tärkeitä lehtipuita ovat erityisesti haavat, raidat ja jalot lehtipuut. Koloiset, palaneet ja kääpäiset puut jätetään metsään. Yksittäisiä maahan kaatuneita puita ei korjata metsästä. Vaikkapa hieskoivuista tai lahoista kuusista voi tehdä metsään yksittäisiä, korkealta katkaistuja tekopökkelöitä. Palanutta puuta voidaan lisätä metsiin kulottamalla. Tällöin poltettavalle alueelle jätetään joitakin puita pystyyn.

Vapaaehtoiset suojelukeinot

Jos haluat voit säilyttää arvokkaita luontokohteita lakien ja sertifioinnin vaatimuksia enemmän, voit tehdä sen vapaaehtoisesti METSO-ohjelman kautta. Suojelusta maksetaan maanomistajalle korvaus ja sopimuksen voi tehdä joko määräaikaisesta tai pysyvästä suojelusta. Myös luonnonhoitohankkeisiin voi joissakin tapauksissa saada tukea. Niillä tarkoitetaan aktiivista työtä monimuotoisuusarvojen lisäämiseksi, kuten ojitetun suon ennallistamista. Lue lisää METSO-ohjelman kotisivuilta www.metsonpolku.fi. Lisätietoja saat omalta metsäasiantuntijaltasi. Autamme sinua suojeltavien kohteiden arvioinneissa ja rahoituksen hakemisessa.

Tilaa palvelu tai ota yhteyttä

Haluan tilata palvelun
Haluan ottaa yhteyttä
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme