Mhy Savotan valtuusto kokoontui syyskokoukseen

savotta

Metsänhoitoyhdistys Savotan valtuuston sääntömääräinen syyskokous pidettiin 16.12.2022 Lapinlahdella. Kokouksessa valittiin valtuuston puheenjohtajisto ja hallitus vuosille 2023–2024 sekä vahvistettiin yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2023.

Kokousesitelmän piti MTK:n kenttäpäällikkö Seppo Niskanen

Kokousesitelmässä MTK:n kenttäpäällikkö Seppo Niskanen kertoi MTK:n edunvalvonnasta sekä luontoarvo- ja hiilensidontapalveluista. Hänen mukaansa edunvalvontaa tarvitaan niin Suomessa kuin myös EU:ssa. Kehitteillä on luontoarvo- ja hiilensidontapalvelujen ohella myös monia muita ekosysteemipalveluja, joita ollaan tuotteistamassa.

Valtuuston puheenjohtaja Martti Heinonen avasi kokouksen

Kokouksen avaussanoissa valtuuston puheenjohtaja Martti Heinonen käsitteli suomalaiseen metsänomistajiin ja metsäomaisuuteen kohdistuvia kansallisia ja EU-tasoisia vaatimuksia. Monet niistä uhkaavat suomalaista metsätaloutta ja pyrkivät murentamaan perustuslain turvaamaa omaisuudensuojaa. Metsänomistajien on yksin vaikeaa seurata kaikkia vireillä olevia vaatimuksia. Siksi on tärkeää, että MTK ja muut edunvalvojamme EU:ssa puolustavat kansallisia etujamme ja suomalaista metsänomistajaa.

Suomalaiset metsänomistajat ymmärtävät metsiensä ylisukupolvisuuden ja tietävät parhaiten, miten niitä hoidetaan kestävästi ja luontoarvoja kunnioittaen. Ongelmana ovatkin ennen muuta enenevässä määrin yhteisöjen ja kansainvälisten sijoittajien omistukseen päätyvät metsät, jotka nähdään vain nopeaa taloudellista tulosta tuottavina sijoituksina.

Valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi Kari Virranta

Valtuusto valitsi puheenjohtajiston toimikaudelle 2023–2024. Uudeksi Mhy Savotan valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Kari Virranta. Varapuheenjohtajana jatkaa Outi Rönkkö.

Hallitukseen uusia jäseniä

Mhy Savotan hallitukseen toimikaudelle 2023–2024 valtuusto valitsi Timo Bergin, Jussi Huttusen, Petteri Härkösen, Kati Partasen, Leevi Partasen ja Tapio Tolppasen. Heistä Petteri Härkönen ja Timo Berg ovat uusia hallituksen jäseniä. Hallitus järjestäytyi kokouksen jälkeen ja valitsi puheenjohtajaksi Tapio Tolppasen ja varapuheenjohtajaksi Jussi Huttusen.

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vahvistettiin

Mhy Savotan johtaja Ari Ruotsalainen esitteli hallituksen laatiman toimintasuunnitelman vuodelle 2023. Sen keskeisiä tavoitteita ovat jäsenten metsäomaisuudesta huolehtiminen, tavoitteellinen ja moniarvoinen metsänhoito, jäsenpalvelujen ja digitalisaation kehittäminen, yhdistyksen talouden turvaaminen sekä organisaation kehittäminen.

Valtuusto vahvisti toimintasuunnitelman vuodelle 2023

Johtaja Ari Ruotsalainen esitteli hallituksen laatiman talousarvion vuodelle 2023. Liikevaihdon ilman jäsenmaksuja ja muita tuottoja odotetaan olevan 11,6 miljoonaa euroa ja liikevaihdon kokonaisuudessaan 12,2 miljoonaa euroa. Kokonaistuloksen arvioidaan olevan 0,3 miljoonaa euroa. Valtuusto vahvisti talousarvion vuodelle 2023.

Tilintarkastajayhteisöksi valtuusto valitsi BDO Audiator Oy:n.

Jäsenmaksut vuodelle 2023

Valtuusto päätti hallituksen esityksen mukaisesti metsänhoitoyhdistyksen jäseniltä, kannatusjäseniltä ja muilta jäsenryhmiltä perittävistä jäsen- ja liittymismaksuista seuraavasti:

Metsäpinta-ala, ha Jäsenmaksu, €
alle 2050
20-4980
50-99120
100-4999160
5000 -300

Jäsenmaksun lisäksi jäsenet maksavat MTK:n edunvalvontamaksun 21 euroa/jäsen.

Yhteismetsän, kuolinpesän, yhtymän tai muun yhteisomistuksen osakkaan, jolla ei ole muutoin ole omistuksessaan metsää, sekä kannattajajäsenmaksu on 30 euroa. Erillistä liittymismaksua ei peritä.

Lisätietoja:

Johtaja Ari Ruotsalainen, p. 0400 254 610

Valtuuston puheenjohtaja Martti Heinonen, p. 040 548 0201

Ajankohtaista

  1. Metsänhoitoyhdistys Savotan valtuusto kokoontui

    Metsänhoitoyhdistys Savotan valtuusto kokoontui

    Savotta

    Valtuuston kevätkokous pidettiin Lapinlahdella 15.3.2024.

    Lue lisää
  2. Lähde mukaan metsänomistajamatkalle Irlantiin!

    Lähde mukaan metsänomistajamatkalle Irlantiin!

    Savotta

    Pohjoisen Savon metsänhoitoyhdistysten yhteinen metsäopintomatka suuntautuu Irlantiin 16.-20.09.2024. Matkaohjelmassa on upeita maisemia, vuoria, laaksoja, kallioita, Atlantin tyrskyjä, idyllisiä kyliä ja pubeja.

  3. Savotan Parempi Puukauppa -palvelupaketista entistäkin paremmat edut

    Savotan Parempi Puukauppa -palvelupaketista entistäkin paremmat edut

    Savotta

    Kilpailuta oma puukauppasi ja hyödynnä Savotan Parempi Puukauppa -jäsenpalvelun edut. Saat alennusta puukaupan hoitamisesta ja säästöä taimista sekä metsäpalveluista. Samalla varmistat, että metsäsi hoidetaan oikeaan aikaan, ammattitaidolla ja luonnon monimuotoisuus huomioiden.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset