Tuomas Niemelä MHY Metsä-Lapin metsäasiantuntijaksi Sallaan

metsa-lappi

Tuomas Niemelä on nimitetty Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lapin metsäasiantuntijaksi eteläisen Sallan alueelle 1.2.2024 alkaen. Niemelä vastaa metsänhoidon, puukaupan ja arviointipalveluiden myynnistä ja hankkeiden suunnittelusta sekä metsänomistajien neuvonnasta ja paikallisesta edunvalvonnasta toimialueellaan.

Niemelä opiskelee parhaillaan kolmatta vuotta metsätalousinsinööriksi Lapin ammattikorkeakoulussa, ja hän on toiminut Sallan alueella metsänhoitoyhdistyksessä harjoittelijana. Aiemmin Niemelä on työskennellyt metsäkoneen kuljettajana.

Niemelä seuraa tehtävässä Juha Hännistä, joka on siirtynyt 1.1.2024 MHY Metsä-Lapin metsäpäällikön tehtävään. Hänninen vastaa yhdistyksen metsänhoito- ja puukauppapalveluiden johtamisesta koko yhdistyksen alueella.

MHY Metsä-Lappi muodostui, kun viisi metsänhoitoyhdistystä liittyi yhteen vuoden vaihteessa. Yhdistyksellä on noin 6 800 jäsentä ja heitä palvelee metsäomaisuuden hoidossa 27 toimihenkilöä seitsemällä toimipisteellä. MHY Metsä-Lapin toimialue kattaa Kittilän, Kemijärven, Pelkosenniemen, Rovaniemen, Sallan, Savukosken ja Sodankylän kunnat.

Paikallistuntemus ja kokemus nuoren metsäammattilaisen valttina

"Olen kotoisin Pohjois-Kuusamosta, Käylän kylästä ja ikävuosia minulle kertyy huhtikuussa 23. Harrastuksiin kuuluu metsästys, kalastus ja muutenkin luonnossa liikkuminen, eli metsäalan ihmiselle tyypilliset harrastukset." kertoo Tuomas Niemelä.

"Valmistuin vuonna 2020 Taivalkoskelta metsäkoneenkuljettajaksi ja työkokemusta on kertynyt sekä hakkuu- että ajokoneenkuljettajan työtehtävistä n. 1,5-2 vuotta. Tällä hetkellä opiskelen kolmatta vuotta Lapin ammattikorkeakoulussa Rovaniemellä metsätalousinsinööriksi. Viimeistelen opinnot työn ohessa.

Viime kesänä olin harjoittelussa Sallan metsänhoitoyhdistyksessä ja harjoittelun jälkeen tein satunnaisia työpäiviä joulukuuhun saakka. Metsänhoitoyhdistyksen palvelut, tietojärjestelmät ja toiminta on monilta osin jo tuttua. Metsänomistajien palveleminen on minulle mieluista, ja tällä hetkellä pöydällä on sallalaisten metsäveroilmoituksia. Tästä se työarki lähtee!", toteaa Tuomas hymyillen.

Tervetuloa remmiin, Tuomas!

Lisätiedot:

Annakaisa Heikkonen, johtaja, MHY Metsä-Lappi, p. 050 431 4498, annakaisa.heikkonen (at) mhy.fi

Tuomas Niemelä, metsäasiantuntija, MHY Metsä-Lappi, p. 044 768 5860, tuomas.niemela (at) mhy.fi

Ajankohtaista

 1. Lapissa puukauppa jatkunut vireänä lakoista huolimatta

  Lapissa puukauppa jatkunut vireänä lakoista huolimatta

  Metsä-Lappi

  Lue lisää
 2. Lannoituskampanja 2024

  Lannoituskampanja 2024

  Metsä-Lappi

 3. Taimikon hyvän hoidon puolesta -kampanja 2024

  Taimikon hyvän hoidon puolesta -kampanja 2024

  Metsä-Lappi

2024 © Metsänhoitoyhdistykset