Hoidamme yksityistiet kuntoon

Kumpaa tietä ajaisit mieluummin? Soita meille kun pohdit kuka rakentaa tai peruskorjaa yksityisteitä. Kerromme lisää ja etsimme oikean vaihtoehdon kohteellesi. Tiesitkö, että tien rakentamiseen on myös edullisia vaihtoehtoja?

Metsänomistaja saa rahoitusetuja metsätien kustannuksiin: valtion kemera-tuki metsätien perusparannuksiin on 50 % arvonlisäverottomista kokonaiskuluista. Tukea on saatavissa vaihtoehtoisesti myös Ely-keskukselta. Tällöin avustus maksetaan tiekunnalle. Tiehankkeen kulut ovat metsänomistajalle verovähennyskelpoisia.

Tukiprosentit nousevat 2023

Vuosina 2023-2025 tuetaan jopa 70 prosenttia yksityisteiden korjauskustannuksista. Lue lisää uutisesta >>
Kemeran tukiprosentit metsäteiden perusparannukseen noussevat vastaavalle tasolle vuonna 2023.

Varaa hankkeen suunnitteluun riittävästi aikaa, jotta ehditään selvittää osakkaiden mielipiteet asiasta ja päättää minkätasoista kunnostusta ollaan tekemässä. Tiekunnan osakkaiden enemmistö päättää tieremontista.

Tien kunnostus maksaa keskimäärin 10-15 euroa metriltä +alv.

Teemme kaiken puolestasi: suunnittelemme, kilpailutamme työt ja huolehdimme toteutuksesta. Kysy lisää.
Mhy Keski-Suomen tieasiantuntija Ville Pätynen
puh. 040 831 1853

Toteutamme metsätiet, mökkitiet ja yksityistiet. 
- yksityistien rakentaminen
- yksityistien kunnostus
- tieyksikkölaskelmat ja maksuunpanoluettelot
- tiekuntien avustaminen (mm. kokousjärjestelyt)

Tie kestää seuraavat 20-30 vuotta

Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen tieasiantuntija Ville Pätysellä on selkeä käsitys metsätieverkon suurimmasta ongelmasta:
- Runko on monesti hyvä, mutta kun kantavaa materiaalia puuttuu ei tie kestä ajoa kuin kuivaan aikaan tai talvikelissä.Se on juuri mitä raskaat puunkuljetukset edellyttäisivät, että tiestöllä pystyttäisiin liikkumaan sateidenkin aikaan.
- Mutta kun tien tekee kerralla hyvin, se kestää seuraavat 20-30 vuotta eikä siihen verrattuna olekaan enää kallis investointi, Pätynen huomauttaa.

Sekä valtiolla (Kemera-tuki) että Ely-keskuksella olisikin nyt hyvin tarjolla tukea metsäteiden kunnostuksiin. Tien osakkaille maksettavaa jää vain joka toinen kilometri.

Remonttiin lähdetään yleensä siinä vaiheessa, kun viimeistenkin osakkaiden mitta on täynnä huonokuntoista tietä.
- Eiväthän nämä omia aikojaan parane, Pätynen toteaa.
Jos heti keväällä lähtee liikkeelle, ehtii työt aloittaa syksyllä. Yleensä kuitenkin suunnitteluun kannattaa varata kunnolla aikaa ja tehdä työt vasta seuraavana vuonna. Remontin ajan tie pysyy koko ajan liikennöitävässä kunnossa.

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset