Talous ja toiminta

Mhy Keski-Suomi - alueensa suurin puukaupan toimija

Mhy Keski-Suomen toiminnan kehitys on ollut vahvaa. Metsänhoitoyhdistyksen palveluvalikoima ja toiminnan volyymi ovat tasaisesti kasvaneet. Nykyisin mhy:n liikevaihto on noin 14-15 miljoonaa euroa. Liikevaihdon ja toiminnan kasvaessa laatua ei ole unohdettu. Perustyölajien laatutyöhön on kiinnitetty jatkuvasti lisää huomiota. Esimerkiksi metsänviljelyn, puukaupallisen toiminnan ja taimikonhoidon laatua tarkkaillaan niin ulkopuolisen tarkastajan toimesta kuin omavalvontana.

Metsänomistajat luottavat osaamiseemme

Mhy Keski-Suomi on alueensa suurin toimija puukaupassa. Vuonna 2016 yksityiset metsänomistajat myivät puuta 1,88 miljoonaa kuutiota Mhy Keski-Suomen toiminta-alueella. Se on 78 prosenttia alueen suurimmasta kestävästä hakkuusuunnitteesta, joten puun myyntiä on mahdollisuus vielä lisätä runsaasti.

Alueen puukaupasta 71 prosenttia lähti liikkeelle mhy:n metsäasiantuntijan tekemästä puunmyyntisuunnitelmasta. Joka toinen kauppa hoidettiin turvallisena ja tuottavana valtakirjakauppana. Se kertoo vahvasta luottamuksesta toimintaamme.