Metsänomistajien metsätaitokisat

14.08.2019 - 16:00
Keuruu

Metsänomistajien metsätaitokisat - pääpalkintona Stilhin moottorisaha
Kilpailukeskus: Rantakartano Pöyhölä (Pöyhöläntie 72, 42700 Keuruu)
Kilpailukeskus sijaitsee noin 5 kilometriä Keuruun keskustasta Kolhon tietä (tie 348) etelään.
Ilmoittautuminen klo 15-16.30, kilpailu alkaa klo 16

Lähtöjärjestys ennakkoilmoittautuneet (PDF) >>

Sarjat:
yleinen/ naiset/ nuoret alle 18-vuotiaat /harrastajat.
Harrastajat kiertävät radan ilman enimmäisaikaa. Sarjassa ei jaeta palkintoja. Kilpasarjassa kilpailijoiden yhteistyö on kiellettyä, mutta harrastesarjassa voit kiertää radan ja ratkoa pulmia myös kaverin kanssa (kuvassa).

Ilmoittautuminen:
mielellään ennakkoon esimerkiksi alla olevalla sähköisellä lomakkeelle. Ennakkoilmoittautuneet lähtevät kilpailun alkupäässä ja heidän osaltaan lähtöjärjestys julkaistaan kilpailupäivän aamuna. Ilmoittautuminen myös paikan päällä klo 15-16.30.
Voit ilmoittautua myös sähköpostilla sari.haapamaki@mhy.fi tai tekstiviestillä 050 320 8669. Kerro syntymävuotesi, mhy jota edustat sekä laskutustietosi.

Kilpailurata:
on noin 1,3 kilometriä pitkä. Ensimmäinen kilpailija lähtee radalle kello 16.

Ruokailu:
osallistumismaksuun sisältyy ruokailu (perinteinen hernekeitto + lisukkeet) ja kahvit pannukakun kera radan jälkeen. 

Oheisohjelmaa:
* Ratamestari käy radan tehtävät läpi tuloksia odotellessa.
* Mikä metsänomistajaa huolettaa, mikä ilahduttaa juuri nyt? MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola.

Osallistumismaksut: 
25 e +alv. (Mhy Keski-Suomen jäsen) ja 35 e +alv. (muut osallistujat). Lähetämme laskun postitse. Alle 18-vuotiaat nuoret kilpailevat maksutta.

Kilpailun säännöt:
Tehtävien ratkaisujen tulee perustua Tapion suosituksiin hyvästä metsänhoidosta. Kilpailussa on yksi leimaustehtävää ja 13 taitotehtävää, joista yksi on lajintunnistus. Kilpailukortti >>

Metsätaitokisojen tehtävät:

Leimaus (kuvassa, leimauskortti kerätään pois heti tehtävän jälkeen)
1. Metsätyyppi tai vastaava turvemaa
2. Taimikon ensisijainen hoitotarve seuraavan kahden vuoden aikana
3. Metsikön käsittely seuraavan vuoden aikana
4. Puuston pohjapinta-ala, m2/ha
5. Puuston runkotilavuus, m3/ha
6. Kehitysluokka
7. Puun pituus, m
8. Runkoluku, kpl/ha
9. Yksittäisen puun tilavuus kuorineen, m3
10. Puuston ikä, vuotta. 
11. Puuston keskiläpimitta 1,3-metrin korkeudelta, cm
12. Alueen pinta-ala, ha
13. Lajintuntemus, kysyttävä laji löytyy lajiluettelosta http://www.helsinki.fi/hyytiala/smul/saannot/dokumentit/saannot_lajiluettelo_watermark.pdf

Ennen kilpailua
Saavu ajoissa kilpailupaikalle. Kilpailupaikalla saat järjestäjiltä tehtäväkortin, jossa on mm. lähtöaikasi. Kilpailupaikalla on myös yleinen info, joka kannattaa lukea.  Siinä kerrotaan mm. tehtävien järjestys radalla sekä tehtäviin liittyvät erityishuomiot. Kilpailurata on merkitty maastoon nauhoin. Myös tehtäväalueet on merkitty.

Sallittuja ja kiellettyjä menetelmiä:
Kilpailun aikana on sallittua käyttää: relaskooppia, ludde-relaskooppia, tavanomaisia taulukoita sekä kilpailukortissa olevia ohjeita ja taulukoita. Tunnistamiskirjallisuutta ei saa olla mukana. Kilpailijalta on kielletty kilpailun aikana laskimen, kännykän ja muiden mittavälineiden käyttö ja hallussa pitäminen. Myös kilpailujoiden yhteistoiminta on kielletty (ei koske harrastesarjaa).
Teknisiä mittauksia ei ole lupa tehdä. Esimerkiksi kilpailukorttia ei saa käyttää mittavälineenä. Relaskoopin varressa ei saa olla merkintöjä.

Kilpailun jälkeen
Maalissa luovutat tehtäväkortin järjestäjälle. Sen jälkeen voi ruokailla ja jäädä odottamaan jälkipeliä ja ajankohtaiskatsausta. Palkintojen jako alkaa heti kun pistelasku on valmis.

 


Palkinnot: pääpalkintona Stilh MS231 -moottorisaha
Kilpailun pääpalkintona on Stilhin laadukas moottorisaha>>. Sahapalkinnon yhteistyökumppanimme on K-rauta Keuruu. Kurkkaa parhaat tarjoukset kotisivulta>> ja facebookista>>Sarjojen muille parhaille hyvät palkinnot ja lisäksi sarjen kolmelle parhaalle pokaalit. Mhy Keski-Suomen paras metsätaitoilija palkitaan erikseen.

Edustettuna olevat metsänhoitoyhdistykset
Ilmoittautuneita on ympäri Suomea. He edustavat näitä metsänhoitoyhdistyksiä: Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Kangasniemi-Pieksämäki, Karstula-Kyyjärvi, Keskipohja, Keski-Savo, Keski-Suomi, Lakeus, Mänty-Saimaa, Pohjois-Karjala, Pyhä-Kala, Päijänne, Päijät-Häme, Savotta, Siikalakeus sekä Osmo ry.

SM-kilpailu 14.9. Ähtärissä
Keuruulla valitaan Mhy Keski-Suomen joukkue metsänomistajien SM-kisaan, joka pidetään lauantaina 14.9. Ähtärissä. Kilpailut järjestää Mhy Suomenselkä. Kilpailun sivulle >>

Tämän tapahtuman järjestää

Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi

Sivulantie 11, 43100 SAARIJÄRVI
Puhelin Ota yhteyttä metsäasiantuntijaasi. Tilaa 24/7 myyntisivultamme: www.mhyks.fi
toimisto.keski-suomi@mhy.fi