Maakuntakaava uudistetaan -keskustelutilaisuus

17.09.2019 -
17:30 - 20:00
Heureka, Tiedepuisto 1
Vantaa

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan Uudenmaan maakuntakaavasta ja metsätalouden yhteensovittamisesta. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 17.30.

Ohjelma:
17:30 Kahvi
18:00 Tilaisuus alkaa 
- Avauspuheenvuoro (aluejohtaja Karen Wik-Portin, Suomen metsäkeskus)
- Uusimaa kaava 2050 - tavoitteet, aikataulu ja aluevarausten merkitys (ympäristöasiantuntija Silja Aalto, Uudenmaan liitto)
- Miten suojelu ja virkistysvaraukset siirtyvät käytäntöön? (ylitarkastaja Ilpo Huolman, Uudenmaan ELY-keskus)
- Kaavoituksen vaikutukset maanomistajan kannalta (projektipäällikkö Mika Salmi, Suomen metsäkeskus)
- Keskustelua
- Tilaisuuden puheenjohtajan loppuyhteenveto, (aluejohtaja Karen Wik-Portin, Suomen metsäkeskus)
20:00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu tilaisuuteen 9.9.2019 klo 16 mennessä Suomen metsäkeskuksen ilmoittautumissivuston kautta, pääset sinne painamalla tästä. Tilaisuus on maksuton. 

Tapahtumaan kutsutaan maanomistajia Uudeltamaalta osallistumaan maakuntakaavan maanomistajatilaisuuteen. Kutsu on erityisesti suunnattu maanomistajille, joiden alueille on suunnitteilla uusia suojelualueita. Lisäksi keskustelemme virkistysalueista ja virkistyskäytön kohdealueista. Kaavamerkinnöillä voi olla merkittäviä vaikutuksia alueiden metsätalouskäyttöön. Maanomistaja on merkittävä osallinen kaavoituksessa. Tule kuulemaan vuorovaikutusmahdollisuuksistasi kaavojen laadinnassa ja saamaan tietoa metsäalueiden kaavoituksesta.

Tilaisuuden pääaiheena ovat suojeluvaraukset, sekä virkistysaluevaraukset ja niiden merkitys. Uusimaa-kaava 2050 -maakuntakaavatilaisuuteen on kutsuttu maaomistajien lisäksi muun muassa keskeiset metsäsektorin toimijat, maakuntahallitus, Uudenmaan liitto, maakuntakaavoittajia ja ELY-keskuksen ympäristövastaavia.

Keskustelutilaisuus on ajoitettu siten, että kaavaehdotuksen on määrä olla julkisesti nähtävillä. Uusimaa-kaava kattaa koko Uudenmaan alueen, ja sen aikatähtäin on vuodessa 2050. Kaava hyväksytään maakuntavaltuustossa vuoden 2019 loppuun mennessä.

Tapahtuma järjestetään myös yhteistyössä Mhy Metsäreviirin sekä Mhy Länsi-Uusimaan kanssa. Saapumisohjeet autolla sekä julkisilla Tiedekeskus Heurekaan: www.heureka.fi.

Tervetuloa!

Tämän tapahtuman järjestää

Metsänhoitoyhdistys Uusimaa

Osuustie 1 B, 04600 MÄNTSÄLÄ
Puhelin 019-687 4333
uusimaa@mhy.fi