Vaivaako sinun metsiäsi ravinnepuutos?

06.5.2021

Valistunut metsänomistaja voi nostaa metsiensä arvoa sijoittamalla lannoitukseen. Osaa metsistä vaivaa erilaiset ravinnepuutokset, jotka voidaan korjata lannoituksella ja saadaan näin tehostettua metsien kasvua. Vaikka metsässä ei olisikaan ravinnepuutoksia, niin oikeilla lannoitevalinnoilla metsien kasvua voidaan kiihdyttää ja seuraavalle hakkuulle päästään nopeammin ja sieltä saadaan enemmän arvokasta tukkipuuta. Ravinnehäiriöisiin metsien terveyslannoitukseen on mahdollista saada tukea.

Suurien pinta-alojen lannoitus suoritetaan yleensä joko helikopterilla tai metsäkoneella. Pienialaisissa kohteissa metsänomistaja voi tehdä työn myös käsipelillä. Hyvin yleisen boorin puutoksen voi korjata pelkällä boorilannoituksella esimerkiksi reppuruiskulla. Lannoituksella marjasadotkin kasvavat roimasti. Odotellessa puiden järeytymistä voi nauttia vuosittaisen marjasadosta.

Myös meidän metsänhoitoyhdistyksemme tarjoaa metsien lannoituksia. Ensi kesälle on tarjolla vielä jonkin verran rakeistettua tuhkaa, sekä omatoimilevitykseen, että helikopterilevitykseen.  Ole yhteydessä, niin suunnitellaan teidän metsiinne sopiva lannoitus ja laitetaan metsät tuottamaan.

https://www.mhy.fi/sodankyla/yhteystiedot