Ensiharvennusten korjuujälkeä tutkitaan Päijät-Hämeessä

paijat-hame

Ensiharvennusten korjuujälki on ollut tapetilla mediassa. Metsäkeskuksen mittausten mukaan ensiharvennuksissa on paljon huomautettavaa, ja vain pieni osa harvennuskohteista olisi metsänhoitosuositusten mukaisesti tehty. Yleisin huomautuksen syy on, että harvennus on tehty liian voimakkasti. Toinen yleinen virhe on ollut liian leveät ajourat.

Maastomittauksilla tarkkaa tietoa

Mhy Päijät-Hämeen alueella selvitetään maastomittausten avulla ensiharvennusten laatua. Metsäkeskus on siirtynyt tarkastusmittauksissa osittain drone-mittauksiin, joka on voinut vaikuttaa saatuihin tuloksiin. Maastossa toteutettu mittaus antaa tarkimman tuloksen.

Sari Itäniemi-Korhonen tekee metsätalousinsinöörin tutkinnon opinnäytetyön ensiharvennusten korjuujäljen laadusta Mhy Päijät-Hämeelle. Huhtikuun lopulla työnsä aloittaneiden harjoittelijoiden avulla mitataan parhaillaan noin 40 ensiharvennuskohdetta. Kohteilla mitataan muun muassa jäävän puuston tiheys, järeys, poistuman määrä, sekä korjuuvauriot ja urapainaumat. Mitattavat kohteet sisältävät eri metsäyhtiöiden leimikoita, sekä mhy:n oman korjuupalvelun leimikoita.

Ajankohtaista

  1. Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeelle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

    Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeelle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

    Päijät-Häme

    Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeelle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus.

    Lue lisää
  2. Puun hinnat Päijät-Hämeessä lokakuussa 2024

    Puun hinnat Päijät-Hämeessä lokakuussa 2024

    Päijät-Häme

    Puukauppa on siirtynyt yhä enemmän kohti talvileimikoita. Tarjouksia tulee normaalia enemmän kaikkiin leimikoihin ja kilpailu on kovaa.

  3. Mhy Päijät-Hämeen valtuustovaalien ehdokkaat

    Mhy Päijät-Hämeen valtuustovaalien ehdokkaat

    Päijät-Häme

    Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeen vaaleissa on 32 ehdokasta, joista uusia on kahdeksan.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset