Ensiharvennusten korjuujälkeä tutkitaan Päijät-Hämeessä

paijat-hame

Ensiharvennusten korjuujälki on ollut tapetilla mediassa. Metsäkeskuksen mittausten mukaan ensiharvennuksissa on paljon huomautettavaa, ja vain pieni osa harvennuskohteista olisi metsänhoitosuositusten mukaisesti tehty. Yleisin huomautuksen syy on, että harvennus on tehty liian voimakkasti. Toinen yleinen virhe on ollut liian leveät ajourat.

Maastomittauksilla tarkkaa tietoa

Mhy Päijät-Hämeen alueella selvitetään maastomittausten avulla ensiharvennusten laatua. Metsäkeskus on siirtynyt tarkastusmittauksissa osittain drone-mittauksiin, joka on voinut vaikuttaa saatuihin tuloksiin. Maastossa toteutettu mittaus antaa tarkimman tuloksen.

Sari Itäniemi-Korhonen tekee metsätalousinsinöörin tutkinnon opinnäytetyön ensiharvennusten korjuujäljen laadusta Mhy Päijät-Hämeelle. Huhtikuun lopulla työnsä aloittaneiden harjoittelijoiden avulla mitataan parhaillaan noin 40 ensiharvennuskohdetta. Kohteilla mitataan muun muassa jäävän puuston tiheys, järeys, poistuman määrä, sekä korjuuvauriot ja urapainaumat. Mitattavat kohteet sisältävät eri metsäyhtiöiden leimikoita, sekä mhy:n oman korjuupalvelun leimikoita.

Ajankohtaista

  1. Mhy Päijät-Hämeen toimintavuosi 2023

    Mhy Päijät-Hämeen toimintavuosi 2023

    Päijät-Häme

    Vuosi 2023 oli menestysvuosi päijäthämäläisen metsänomistajan kannalta.

    Lue lisää
  2. Hämeen ensimmäinen Helmi-keskittymä Lahden ympäristöön

    Hämeen ensimmäinen Helmi-keskittymä Lahden ympäristöön

    Päijät-Häme

    Hämeen ensimmäinen Helmi-keskittymä, Helmikauden keskittymä, on perustettu Asikkalan, Hollolan, Lahden ja Orimattilan kuntien alueelle.

  3. Vain kilpailuttamalla tiedät, teitkö hyvän puukaupan

    Vain kilpailuttamalla tiedät, teitkö hyvän puukaupan

    Päijät-Häme

    Ostatko auton vertailematta hintoja ja ominaisuuksia? Tuskin. Samalla tavoin puukaupassa on tärkeä kilpailuttaa ostajat.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset