Pyydä hinta-arvio

Päätehakkuun jälkeen metsälaki velvoittaa metsänomistajaa huolehtimaan metsän uudistamisesta. Paikallinen metsänhoitoyhdistys tarjoaa koko paketin, johon kuuluu maanmuokkaus, istutus ja taimet. Oma metsäasiantuntijasi auttaa oikean maanmuokkausmenetelmän ja puulajin valinnassa.

Metsän uudistaminen vaikuttaa koko metsän kiertokulun ajan

Miltä metsäsi näyttää kymmenien vuosien kuluttua?  Metsän uudistamissuunnittelma kannattaa tehdään huolella, sillä metsän uudistaminen on iso sijoitus ja valitut ratkaisut vaikuttavat päätehakkuuikään asti. Kaikki puulajit eivät viihdy samanlaisessa kasvuympäristössä, vaan kasvatettava puulaji pitää valita valitsevan maalajin ja ravinteikkuuden mukaan. Myös maanmuokkausmenetelmiä on useita erilaisia. Metsäasiantuntijamme on koulutettu valitsemaan maalajia ja valittua puulajia parhaiten tukevan maanmuokkausmenetelmän. Katso videolta metsäasiantuntijamme vinkit metsän uudistamiseen.

Onnistunut metsän uudistaminen on kannattavan metsänhoidon alkupanos

Oikeilla menetelmillä uusi metsä saadaan nopeasti kasvun alkuun ja taimet pärjäävät kilpailussa luonnon vesakkoa ja heinittymistä vastaan.  Pidämme huolta siitä, että taimet ovat laadukkaita ja elinvoimaisia. Epäsopivalla maanmuokkauksella tai taimivalinnalla voidaan menettää uuden metsän kasvuun lähdössä vuosia. Pahimmassa tapauksessa huonosti hoidettu uudistaminen aiheuttaa taimien kuolemisen ja taimet joudutaan istuttamaan uudelleen. Metsän uudistamisen kustannukset voivat tällöin tuplaantua. Kun valitset metsän uudistamispaketin, varmistat, että metsäsi kasvaa laadukasta puuta tulevillekin sukupolville.

Metsän uudistamispakettiin kuuluu:

  • Uudistusalan raivaus
  • Maanmuokkaus
  • Istutus tai kylvö
  • Taimikon seuranta ja taimien inventointi
  • Raportointi

Kaikki edellä mainitut osat valinnaisina ja tarpeen mukaan. Halutessasi tarjoamme myös opastusta eri-ikäisrakenteisen metsän kasvatuksessa.

 

Tilaa palvelu tai ota yhteyttä

Haluan tilata palvelun
Haluan ottaa yhteyttä
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme