Metsänomistajan talouskoulu

30.9.2020

Metsänomistajan Talouskoulu jatkuu myös poikkeusaikana. Metsänomistajan Talouskoulu tarjoaa etäkoulutusta ja verkko-opintoja metsätalouden kannattavuudesta kiinnostuneille. Uudet pienryhmät aloittavat loppuvuodesta. Ryhmiä kootaan Helsinkiin, Kouvolaan ja Lappeenrantaan. Tervetuloa mukaan!

Metsänomistajien taloustiedon kasvattaminen on tärkeää. Kaikenkokoisia metsätiloja voi hoitaa kannattavasti. Osake- tai rahastosalkun arvon kehitystä seurataan hyvinkin tarkasti, mutta ”metsäsalkun” eli metsävarallisuuden arvo ja arvon kehitys eivät aina ole metsänomistajan tiedossa.

Kannattavan metsänomistuksen tueksi on nykyisin tarjolla sekä tarkkaa tietoa metsävaroista että sähköisiä työkaluja, joiden avulla oman metsäomaisuuden hoito ja hallinta on entistä helpompaa.

Järjestämme marraskuussa 2020 alkavan koulutuskokonaisuuden, jonka tavoitteena on  opastaa metsänomistajia liiketaloudelliseen ja kannattavaan metsäomaisuuden hoitoon. Monimuoto-opiskeluna toteutettava koulutus sisältää kahdeksan koulutusmoduulia, joista voit valita mieleisesi kokonaisuuden. Koulutuspaikkakuntia ovat Helsinki, Kouvola ja Lappeenranta.

1. Metsätalouden erityispiirteet ja kannattavuuden mittaaminen
2. Metsävaratieto ja metsäsuunnitelma
3. Metsäverotus
4. Metsätalouden investointien kannattavuuden arviointi
5. Metsäomaisuuden arvo ja metsään sijoittaminen
6. Hakkuut kannattavuuden näkökulmasta
7. Metsätalouden kannattavuuden parantaminen (verkkokurssi)
8. Henkilökohtainen omistajuussuunnitelma

Lue lisää Metsänomistajan Talouskoulusta ja ilmoittaudu mukaan 4.11.2020 mennessä verkko-osoitteessa: https://tuohtametsasta.fi/
Hinta: 25 €/moduuli; koulutusmaksun voit vähentää metsäverotuksessa.

Tervetuloa kehittymään metsäsi taloustaitajaksi! 
Arto Kettunen ja Tiina Mansikkamäki

TTS Työtehoseura
Arto Kettunen, 0500 454 017
arto.kettunen@tts.fi

Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme
Tiina Mansikkamäki 044 209 7544
tiina.mansikkamaki@mhy.fi

    

Keskittynyttä työskentelyä leimausrastilla Talouskoulun maastopäivän kierroksella 6.6. Rajamäellä. ”Täällä sitä mitataan kuin ammattilaiset”, totesi tyytyväinen opiskelijamme.