Metsänhoitoyhdistys Uusimaan uusi valtuusto vuosille 2021-2024

07.12.2020

Metsänhoitoyhdistys Uusimaa ry:lle valittiin uusi valtuusto 25.11. päättyneissä valtuustovaaleissa. Vaalit järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa sähköisen ja postivaaliäänestyksen yhdistelmänä. Äänistä 27.4 % annettiin sähköisesti. Vaalitoimikunta vahvisti vaalin tuloksen tänään maanantaina 7.12.2020.

Vaalin äänestysprosentti on 39, kun se neljä vuotta sitten oli 35. Vaalien äänikuningatar on ylivoimaisesi Sari Melart Mäntsälästä. Sähköinen äänestys oli käytössä ensimmäistä kertaa ja sitä käytti vajaa kolmannes äänestäjistä. Kaksikymmentä eniten ääniä saanutta muodostavat valtuuston ja seuraavat viisi ovat varalla. Uusia valtuutettuja valittiin 10 eli puolet 20 jäsenisestä valtuustosta uusiutui.

Äänestysaktiivisuus osoittaa, että metsäasiat kiinnostavat ja että metsänhoitoyhdistystoiminnalla on metsänomistajien luottamus. Nyt valitut valtuutetut edustavat laajasti metsänomistajia ja tuovat monipuolista tietotaitoa yhdistyksen kehittämiseen, luonnehtii Timo Leirimaa.

Valtuusto käyttää jäsenten päätösvaltaa ja on metsänhoitoyhdistyksen ylin päättävä elin. Uudet valtuutetut ottavat tehtävänsä vastaan 1.1.2021. Valtuutetut toimivat tehtävässään neljä vuotta, eli 31.12.2024 saakka. Valtuuston ensimmäinen tehtävä on valita metsähoitoyhdistykselle hallitus seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Valitun valtuuston keski-ikä on 50 vuotta. Valtuustoon valittiin viisi naista. Valituista valtuutetuista 13 on maatalousyrittäjiä. Muita yrittäjiä on neljä. Palkansaajia valtuustossa edustaa kolme valtuutettua. Kaikki valtuutetut asuvat metsänhoitoyhdistys Uusimaan toimialueella.

Vaalitulos on myös nähtävillä osoitteessa: www.mhy.fi/vaalit/valtuustovaalien-ehdokkaat/uusimaa

Onnea kaikille vaalin tuloksesta.

Timo Leirimaa,
Erikoisasiantuntija
Mhy Uusimaa

Vaalitulos painamalla tästä (avautuu uuteen välilehteen)