Maakuntakaava uudistetaan

13.6.2019

Uusimaa-kaava kattaa koko Uudenmaan alueen, ja sen aikatähtäin on vuodessa 2050. Kaava hyväksytään maakuntavaltuustossa vuoden 2019 loppuun mennessä. 

Kaavan päätavoitteet ovat:
-Kasvun kestävä ohjaaminen ja alueiden välinen tasapaino
-Ilmastonmuutokseen vastaaminen sekä luonnonvarojen ja luonnon kestävä käyttö
-Hyvinvoinnin ja vetovoimaisuuden lisääminen sekä
-Kestävä kilpailukyky.

Uusimaa-kaavassa hahmotellaan maakunnan kehityksen suuria linjoja pitkälle tulevaisuuteen. Tärkeimpänä tavoitteena on ohjata kasvua kestävästi, sillä Uusimaa kasvaa vauhdilla myös tulevaisuudessa.

Painamalla tästä pääset Uudenmaan liiton kaava-sivuille. Siellä voit tutustua kaavaehdotukseen, joka oli lausunnoilla keväällä 2019. Palautteiden pohjalta kaavaehdotus muokataan syksyn nähtävillä oloa varten.

Paikalliset metsänhoitoyhdistykset, MTK ja Metsäkeskus järjestävät tiistaina 17.9.2019 Uusimaa-kaava 2050 -maakuntakaavaa koskevan keskustelutilaisuuden. Paikka: Tiedekeskus Heureka, VantaaTilaisuus alkaa klo 17.30 kahvitarjoilulla. Katso saapumisohjeet www.heureka.fi.

Tilaisuuteen on kutsuttu mm. keskeiset metsäsektorin toimijat, maakuntahallitus, Uudenmaan liitto, maakuntakaavoittajia ja ELY-keskuksen ympäristövastaavia. Keskustelutilaisuus on ajoitettu siten, että kaavaehdotuksen on määrä olla julkisesti nähtävillä.