Säästöpuukävely metsänomistajille

17.09.2020 -
10:00 - 12:00
Kukkomäki
Kiuruvesi

Metsäkeskuksen Laatuloikka luonnonhoitoon Pohjois-Savossa -hanke ja Metsänhoitoyhdistys Savotta järjestävät metsänomistajille suunnatun 

Säästöpuukävelyn torstaina 17.9. klo 10-12

Paikka: Kiuruveden Kukkomäki (kokoontumispaikka päivitetään myöhemmin)

Tiedätkö, miten voit ylläpitää ja lisätä luonnon monimuotoisuutta metsässäsi? Noin kahden tunnin kävelylenkillä tutustumme luonnonhoidon keinoihin puuntuotannon rinnalla.

Pohdimme eri-ikäisissä metsiköissä ja erilaisissa metsänkäsittelyissä, millaisia mahdollisuuksia kohteella on huomioida luonnonhoito. Millainen on hyvä säästöpuu, mihin säästöpuuryhmä kannattaa jättää, miten turvata lahopuun muodostuminen. Keskustelemme myös tekopökkelöistä, lehtipuusekoituksen merkityksestä, riistatiheiköistä, pienvesien ja vesistöjen suojavyöhykkeistä ym. luonnonhoidon keinoista.

Ilmoittaudu 14.9. mennessä linkin kautta Metsäkeskus.fi/tapahtumat tai puhelimitse 050 516 0743, Päivi Mäki. Osallistujamäärä on rajoitettu 15 henkilöön. 

Huomioithan, että Säästöpuukävelyn reitti kulkee pääosin metsämaastossa. Maastokelpoiset jalkineet ovat tarpeen.

Koronavirustilanteen vuoksi noudatamme kaikissa lähitapaamisissamme yleisiä koronaohjeita ja -suosituksia. Ilmoittautuneille lähetämme tarkempia ohjeita ennen tilaisuutta tervetuloviestissä. Huomaathan, että osallistujamäärää voidaan rajoittaa tai tilaisuus siirtää, mikäli koronatilanne muuttuu. 

Katso täältä Metsäkeskuksen ohjeet tilaisuuksien osallistujille koronaepidemian aikana»

Katso täältä hankkeen esite» Säästöpuukävelyt metsänomistajille   

 

Tämän tapahtuman järjestää

Metsänhoitoyhdistys Savotta ry

Päiviönkatu 22, 74100 IISALMI
Puhelin 044 721 3111
savotta@mhy.fi