Pihapuun kaato

Tarvitsetko apua ongelmapuun poistoon talon tai kesämökin pihalla? Metsänhoitoyhdistys Savotta hoitaa pihapuiden kaadot koko Savotan toimialueella. 

Puiden kaato tapahtuu ammattimetsurin toimesta tai koneellisesti kuorma-autoon asennetulla kourasahalla. Halutessasi pilkomme puutavaran vaikka saunapuiksi asti ja kuljetamme oksat ja risut pois tontilta. Mikäli puut ovat myyntiin kelpaavia, välittää Mhy puut ostajille. Pihapuiden kaadon kulut voi vähentää kotitalousvähennyksenä. 

Käymme arvioimassa paikan päällä, kuinka puut on järkevintä poistaa. 

- Sopiiko puu kaatumaan? Onko edessä rakennuksia, kukkapenkkejä, valaisimia tms. kiinteitä rakennelmia? Jos puu ei sovi kaatumaan, mietitään voiko puita pätkiä nosturista käsin. Kuorma-auton kouralla ja sahalla puu voidaan pätkiä latvasta lähtien ja pätkät laskea kouralla turvallisesti alas. Samalla tarkistetaan kestääkö pihamaa puiden noutoa vai voisivatko puut jäädä omistajalle polttopuuksi. 

Paras aika puiden poistoon on talvi. Silloin maa on jäässä ja lumi suojaa nurmikkoa ja kukkapenkkejä. 

Vinkki! Jos naapurilla näyttää olevan ongelmapuita pihallaan, kannattaa antaa sanan kiertää. Useamman pihan ketjuttamisella saadaan huomattavia säästöjä työkuluissa ja hyötyä puiden myynnissä. 

Mhy Savotan yhteistyökumppani RR-Kuljetus tekee pihapuiden kaatoa kuorma-autoon asennetulla kourasahalla Savotan toimialueella. 

Kysy lisää ja tilaa pihapuun kaato Mhy Savotan metsäasiantuntijaltasi. Yhteystietomme löydät täältä »