Pohjois-SavoMaanmuokkaus

Pyydä tarjous

Maanmuokkaus

Asiantuntijamme auttavat valitsemaan uudistusalalle sopivimman maanmuokkausmuodon. Vaihtoeh ovat mätästys, laikutus ja äestys.

Mätästys on muokkausmuodoista yleisin. Siinä maasta käännetään pieniä kekoja, eli mättäitä, istutettaville taimille kasvualustaksi. Mätäs takaa taimen varhaiskehitykselle optimaalisen vesi-, lämpö- ja ravinnetasapainon. Myös taimia nakertava tukkimiehentäi pysyy paremmin loitolla, kun taimet istutetaan mättäisiin.

Mätästystä tehdään kaivikonkoneella tai jatkuvatoimisella Bracke-mätästäskoneella. Bracke on kustannustehokas vaihtoehto isohkoille uudistusaloille, joissa vesitalous on kunnossa. Kaivinkone on muokkauskoneena monipuolinen, se voi hoitaa mätästyksen ja tarvittavat uudistusalan ojitukset samalla kertaa.

Laikutus on oiva vaihtoehto karuimmille maapohjille, jotka on tarkoitus uudistaa kylvämällä tai siemenpuin. Laikutuksessa muokkauskone, joka voi olla kaivinkone tai Bracke, raapii maan pintaa rikki paljastaen kivennäismaata. Ilman maanpinnan rikkomista ei uudistaminen siemenpuilla tai kylvämällä onnistu, itämisolosuhteet ovat siemenelle parhaimmillaan paljaassa kivennäismaalaikussa.

Äestys on myös karuimpien maiden muokkausmuoto. Siinä maanpintaa rikotaan metsäkoneen perässä olevalla metsä-äkeellä. Muokkausmuoto sopii kylvö- ja siemenpuu-uudistamiseen. Myös kylvöäestys on mahdollista. Tällöin äestyksen yhteydessä siemenet kylvetään koneesta suoraan tuoreeseen muokkausjälkeen.

Tarvitsetko maanmuokkaukselle joustavan maksuaikataulun? Se onnistuu! Lue lisää tästä klikkaamalla Mhy Metsätilistä!

Muista tilata maanmuokkaus uudistushakkuun jälkeen. Metsänhoitoyhdistyksen kautta saat maanmuokkauksen uudistusalalle, vaikka istuttaisit taimet itse. Maanmuokkaus parantaa taimien ensimmäisten vuosien kasvuolosuhteita. Metsämaan monesti paksua humuskerrosta rikotaan niin, että kivennäismaata paljastuu. Kivennäismaahan istutetut tai kylvetyt taimet saavat kasvukilpailussa etumatkaa muihin kasveihin. Samalla istuttaminen helpottuu. Muokkauksella pidetään tuholaiset - tukkimiehentäi ja myyrät - loitolla. Maanmuokkaus tehdään yleensä koneellisesti.

Tilaa palvelu tai ota yhteyttä

Haluan tilata palvelun
Haluan ottaa yhteyttä
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme