Jäsenmaksut 2022

Liity jäseneksi nyt!

Metsänhoitoyhdistyksen jäseneksi voit liittyä kätevästi netissä.

Käy osoitteessa https://www.mhy.fi/pirkanmaa/jasenedut/liity-jaseneksi ja täytä tietosi.

Voit myös soittaa toimistoomme numeroon 010 2719141.

Jäsenmaksujärjestelmä uudistui valtakunnallisesti vuonna 2021

MTK:n valtuuskunnan päättämän uuden mallin mukaan jäsenmaksu määräytyy metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksusta ja 20 euron MTK:n edunvalvontamaksusta. Kannatusjäseneksi voivat liittyä henkilöt, jotka eivät omista metsää. 

Metsänhoitoyhdistys Pirkanmaan jäsenmaksu vuodelle 2022

JÄSENYYSLUOKAT MHY Pirkanmaa ry 2022 MTK Edunvalvonta Yhteensä 2022 2021
0 - 19,9 ha 57 € 20 € 77 € 75 €
20 - 49,9 ha 97 € 20 € 117 € 115 €
50 ha -  137 € 20 € 157 € 155 €
Kannatusjäsen 57 € -------------- 57 €  

Eroamistapauksissa ota yhteys metsänhoitoyhdistyksen päätoimistoon sähköpostitse osoitteeseen pirkanmaa@mhy.fi tai toimiston numeroon 010 2719141. Hehtaariperusteinen jäsenmaksu peritään metsänomistajan ilmoittaman tilakoon mukaan. 

Oiva -jäsenpalveluportaalista löydät sähköisen jäsenkortin, jäsenedut ja jäsenmaksulaskusi

Metsänhoitoyhdistykset ja MTK ottivat viimevuonna käyttöönsä yhteisen Oiva-jäsenpalveluportaalin. Uudistus toi mukanaan monia jäsenten elämää helpottavia uudistuksia. Oivasta löytyy mm. jäsenkortti sähköisessä muodossa, linkki jäsenetuihin ja omat jäsenlaskut vaikka veroilmoitusta varten.

Muista päivittää yhteystietosi

Oivan myötä jäsenet ovat päässeet katsomaan ja muuttamaan tietojaan itse jäsenportaalissa. Tammikuussa onkin hyvä tarkastaa, että omat osoite- ja tilatiedot ovat rekisterissä oikein. Muun muassa jäsenlasku määräytyy Oivassa olevien omistajatietojen ja hehtaarien mukaan. Osoitetiedot eivät päivity automaattisesti maistraatista jäsenrekisteriin. Jotta pysyy kartalla ajankohtaisissa asioissa, tietoihin kannattaa lisätä myös sähköpostiosoite, jos sitä ei omissa tiedoissa vielä ole. Sähköpostiin lähetetään tiedotteita mm. uusista jäseneduista.

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksu tulee helmikuussa

Metsänhoitoyhdistysten jäsenlaskut kolahtelevat postiluukuista 11.2. alkaen. Sekä Metsänhoitoyhdistykseen että MTK:n tuottajayhdistykseen kuuluvat jäsenet voivat odottaa laskua saapuvaksi 18.3. alkaen. Laskun eräpäivä on kolmen viikon kuluttua laskutuspäivästä.

Järjestöuudistuksen myötä jäsenmaksut muuttuivat laskutettavaksi yhdellä laskulla riippumatta siitä, kuinka monessa yhdistyksessä on jäsenenä. Useampaan kuin yhteen Metsänhoitoyhdistykseen kuuluvat jäsenet saavat yhden laskun ja jäsenkortin aiemman yhdistyskohtaisen laskun ja kortin sijaan.

Metsänhoitoyhdistyksen aiemmin MTK:lle tilittämä edunvalvontamaksu on nyt eritelty jäsenlaskulle ja useampaan Metsänhoitoyhdistykseen kuuluvat jäsenet maksavat edunvalvontamaksun vain yhteen kertaan.

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenyys kannattaa

Jokaisella Metsänhoitoyhdistyksen jäsenellä on oma metsäasiantuntija, joka tuntee oman alueensa metsät parhaiten ja neuvoo kaikissa metsäasioissa. Puukaupassa apuna ovat paikalliset hintatiedot ja oman metsäasiantuntijan asiantuntemus tarjousten vertailussa ja puukaupan teossa.

OmaMetsä-verkkopalvelu on jäsenten apuna metsäomaisuuden hallinnoinnissa. Palvelussa voi tarkastella oman metsän tietoja ja asioida oman metsäasiantuntijan kanssa. Palveluun kirjaudutaan osoitteessa Omametsä.fi. Myös toteutuneiden puukauppojen hintojen kehitystä voi seurata OmaMetsässä.

Jäsenten käytössä on yhdistyksen omien jäsenetujen lisäksi MTK:n laajat jäsenedut. Kaikkiin jäsenetuihin pääsee tutustumaan osoitteessa Mhy.fi/jäsenedut.

Metsänhoitoyhdistysten ja MTK:n muodostaman Metsänomistajat-järjestön erottaa muista metsäpalveluiden tarjoajista edunvalvontatyö. Metsänomistajan puolta pidetään muun muassa tekemällä vaikuttajaviestintää ja tarjoamalla jäsenille ja toimihenkilöille erityisosaamista puukauppa-, luonnonhoito- ja kaavoitusasioissa. Työtä tehdään paikallisesti, maakunnallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Edunvalvontamaksun ansiosta metsänomistajan puolta voidaan pitää jatkossakin, kun metsäasioita käsitellään Suomessa ja EU:ssa.