Padasjoen tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelma on nähtävillä heinäkuun loppuun saakka

15.6.2022

ABO Wind Oy suunnittelee tuulivoimapuistoa Padasjoelle Tornimäelle. Tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelma on nähtävillä heinäkuun loppuun saakka. 

Ohjelmaan voi tutustua sähköisesti Hämeen ELY-keskuksen verkkosivuilla osoitteessa www.ymparisto.fi/tornimaentuulivoimaYVA

YVA-ohjelmaan voi tutustua nähtävilläolon aikana myös Padasjoen Kuntalassa (Kellosalmentie 20), Padasjoen kirjastossa (Vaahteratie 4), Asikkalan kunnanvirastolla (Rusthollintie 2), Padasjoen teknisellä virastolla (Asikkalantie 21) ja Asikkalan kirjastossa (Asikkalantie 21) toimipaikkojen aukiolojen puitteissa.

Hanketta ja arviointiohjelmaa esitellään maanantaina 20.6.2022 kello 17.30–19.30 Kullasvuoren koulun liikuntasalissa (Koulukuja 2, Padasjoki). Esittelyn jälkeen on mahdollista keskustella vapaamuotoisesti YVA-menettelyn eri osapuolten kanssa ja tutustua aineistoon. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Esittelyosuuteen voi osallistua myös verkossa ja osallistumislinkki julkaistaan ennen tilaisuutta ympäristöhallinnon verkkosivuilla.

Arviointiohjelmasta voi esittää mielipiteitä ja antaa lausuntoja kirjallisesti 31.7.2022 mennessä. Mielipide on toimitettava kirjoittajan nimellä ja osoitteella varustettuna kuulutusaikana ensisijaisesti sähköisesti osoitteeseen: kirjaamo.hame@ely-keskus.fi tai kirjallisena osoitteeseen Hämeen ELY-keskus, PL 29, Kirkkokatu 12, 15141 Lahti.