Mhy:n korjuunäytös kiinnosti

paijat-hame

Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme järjesti 22.3.2024 puunkorjuun näytöksen Asikkalan Urajärvelle.

Korjuunäytös saatiin vietyä läpi suotuisissa olosuhteissa ja se kiinnosti metsänomistajia laajasti. Arviolta paikalla oli lähemmäs 100 metsänomistajaa. Puunhinnat, maailmantilanne ja lakot puhututtivat, mhy:n asiantuntijoilta kyseltiin vinkkejä metsänhoitoon ja puukauppaan.

Mhy:n korjuupalvelun luottoyritys PT-Forest Oy katkoi monenlaista pätkää ja ainakin neljälle eri jalostajalle oli menossa puuta tältäkin leimikolta. Varastopaikalla oli nähtävillä koivun erikoistyveä, koivutukkia, kuusipylväitä ja muita perinteisempiä puutavaralajeja.

Puukaupassa kantohinnat on nousussa: erityisesti koivutukin osalta on nähty Päijät-Hämeessä valtava muutos ylöspäin. Osassa tarjouksista koivutukki on jo saattanut ohittaa havutukin hinnat. Parhaissa koivutukkikohteissa koivutukin hinta on lähes kaksinkertaistunut muutaman vuoden takaiseen hintaan verrattuna.

Ajankohtaista

  1. Mhy Päijät-Hämeen toimintavuosi 2023

    Mhy Päijät-Hämeen toimintavuosi 2023

    Päijät-Häme

    Vuosi 2023 oli menestysvuosi päijäthämäläisen metsänomistajan kannalta.

    Lue lisää
  2. Hämeen ensimmäinen Helmi-keskittymä Lahden ympäristöön

    Hämeen ensimmäinen Helmi-keskittymä Lahden ympäristöön

    Päijät-Häme

    Hämeen ensimmäinen Helmi-keskittymä, Helmikauden keskittymä, on perustettu Asikkalan, Hollolan, Lahden ja Orimattilan kuntien alueelle.

  3. Vain kilpailuttamalla tiedät, teitkö hyvän puukaupan

    Vain kilpailuttamalla tiedät, teitkö hyvän puukaupan

    Päijät-Häme

    Ostatko auton vertailematta hintoja ja ominaisuuksia? Tuskin. Samalla tavoin puukaupassa on tärkeä kilpailuttaa ostajat.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset