Mhy:n korjuunäytös kiinnosti

paijat-hame

Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme järjesti 22.3.2024 puunkorjuun näytöksen Asikkalan Urajärvelle.

Korjuunäytös saatiin vietyä läpi suotuisissa olosuhteissa ja se kiinnosti metsänomistajia laajasti. Arviolta paikalla oli lähemmäs 100 metsänomistajaa. Puunhinnat, maailmantilanne ja lakot puhututtivat, mhy:n asiantuntijoilta kyseltiin vinkkejä metsänhoitoon ja puukauppaan.

Mhy:n korjuupalvelun luottoyritys PT-Forest Oy katkoi monenlaista pätkää ja ainakin neljälle eri jalostajalle oli menossa puuta tältäkin leimikolta. Varastopaikalla oli nähtävillä koivun erikoistyveä, koivutukkia, kuusipylväitä ja muita perinteisempiä puutavaralajeja.

Puukaupassa kantohinnat on nousussa: erityisesti koivutukin osalta on nähty Päijät-Hämeessä valtava muutos ylöspäin. Osassa tarjouksista koivutukki on jo saattanut ohittaa havutukin hinnat. Parhaissa koivutukkikohteissa koivutukin hinta on lähes kaksinkertaistunut muutaman vuoden takaiseen hintaan verrattuna.

Ajankohtaista

 1. Uudistetut PEFC-kriteerit tutuksi: Monimuotoisuutta elävillä ja kuolleilla säästöpuilla

  Uudistetut PEFC-kriteerit tutuksi: Monimuotoisuutta elävillä ja kuolleilla säästöpuilla

  Päijät-Häme

  Lue lisää
 2. Hoidetusta taimikosta rekkalastillinen enemmän tukkia

  Hoidetusta taimikosta rekkalastillinen enemmän tukkia

  Päijät-Häme

  Muhkea tukkitili edellyttää, että taimikon varhaishoito on tehty ajoissa, sillä taimikonhoidon laiminlyöntiä ei voi korvata myöhemmin.

 3. Uudistetut PEFC-vaatimukset tutuksi: Sekapuustot tuovat elinvoimaa ja eliöitä

  Uudistetut PEFC-vaatimukset tutuksi: Sekapuustot tuovat elinvoimaa ja eliöitä

  Päijät-Häme

  Sekapuustoisuus eli useiden puulajien kasvattaminen rinnakkain lisää metsän elonkirjoa kun laji- ja yksilömäärät nousevat.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset