Kysyttävää jäsenlaskusta - lue tämä ensin

09.3.2021

Suurin osa jäsenistämme on jo saanut jäsenlaskunsa. Jäsenlaskuissa on todettu olevan virheitä, minkä vuoksi keskuspuhelin on ruuhkautunut. Jos sait virheellisen laskun, niin lue tämä ensin. Mikäli laskun summa ja jäsennumero ovat oikein, pyydämme, että odotat pari viikkoa ennen yhteydenottoa. Väärällä nimellä olevat kortit korjataan myöhemmin, tällä hetkellä emme pysty tulostamaan uusia jäsenkortteja.  

Taas on tulossa hyvä metsävuosi - onnistumisen varmistaa mhy:n jäsenyys!

Jäsenmaksujärjestelmä uudistui vuoden alusta ja OIVA-jäsenportaaliin yhdistettiin metsänhoitoyhdistysten ja MTK-yhdistysten jäsentiedot. Valitettavasti jäsentietojen yhdistäminen ja tietojärjestelmäuudistus ei kaikilta osin ole kuitenkaan onnistunut täydellisesti. Osalle jäsenistä on tullut jäsenlaskut virheellisillä tiedoilla.

Laskulla oikea summa, mutta jokin muu virhe

Pyydämme, että mikäli maksettava summa ja jäsennumero ovat oikein, mutta joltain muulta osin laskulla on pienempää virhettä, maltatte odottaa pari viikkoa ennen yhteydenottoanne. Korjailemme näitä virheitä sitten rauhassa, kunhan pahimmat ongelmat laskuilla on saatu korjattua.

Jäsenkortilla virheellinen nimi

Ongelmia on etenkin yhtymien kohdalla, yhdistettyjen jäsenyyksien kohdalla sekä jäsenillä, jotka ovat sekä mhy:n että MTK:n jäseniä.
Laskun mukana tulevalla jäsenkortilla saattaa olla virheellinen nimi. Tästä huolimatta jäsenmaksu kirjautuu maksettaessa oikein ja oikealle jäsenyydelle laskun viitenumeron mukaisesti. Tarvittaessa jäsenkortin tietoja voidaan myöhemmin korjailla, mutta tällä hetkellä mahdollisuutta uuden kortin tulostukseen ei ole.

Metsäpinta-ala poikkeaa

Laskulla ilmoitetut Mhy:n ja MTK:n jäsenyyksien metsäpinta-alat poikkeavat toisistaan monissa tapauksissa. Mhy:n jäsenmaksu veloitetaan mhy:n kohdalla ilmoitetun metsäalan mukaan. Mhy Päijät-Hämeessä on tasamaksu, joten metsäpinta-ala ei vaikuta jäsenmaksun suuruuteen. 

Jäsenmaksu on yhteensä 127 euroa

Jäsenmaksulaskulta puuttuu laskuerittely. Mhy Päijät-Hämeen jäsenmaksu on 127 euroa, mikä sisältää 18 euron edunvalvontamaksun. Summa on kokonaisuudessa metsäverotuksessa vähentämiskelpoisia ja ilmoitetaan metsätalouden 2C-lomakkeella.

313-alkuinen jäsennumero

Jäsenkortilla nimen ja metsänhoitoyhdistyksen nimen alla oleva 313-alkuinen numerosarja on Mhy Päijät-Hämeen jäsennumero.

Kannatusjäsenmaksut

Kannatusjäsenmaksut saapuvat hieman myöhemmin. Mhy Päijät-Hämeen kannatusjäsenmaksu on 50 euroa/ jäsen.

Yhteystiedot:

Jos jäsenmaksulaskullasi on virheellistä tietoa, pyydämme, että otat ensisijaisesti yhteyttä
- sähköpostilla paijathame@mhy.fi tai
- keskuspuhelin 03 855 4300 palvelee klo 9-15, mutta on juuri nyt ruuhkautunut.

Meillä on runsaasti monipuolisia jäsenetuja. Ne kaikki löydät täältä: www.mhy.fi/paijat-hame/jasenedut

Jäsenlaskutuksen haasteista huolimatta tästä on tulossa taas hyvä metsävuosi. Metsänhoitoyhdistys on aidosti metsänomistajan puolella - niin myötä- kuin vastamäessäkin!