Päijät-HämePuun hinta

Kysy asiantuntijoiltamme
Kysy asiantuntijoiltamme

Tällä sivulla julkaisemme kuukausittain MTK:n metsälinjan tutkimuspäällikkö Erno Järvisen puumarkkinakatsauksen. Katsauksen alta löydät kuvaajan tämänhetkisestä puun hinnasta. Puun hinta -kuvaajissa on esitelty valtakunnallinen keskihinta ja hakkuumäärä kaikilla hakkutavoilla mänty- ja kuusitukin osalta. 

Paikkakuntakohtaiset puun hinnat mhy:n jäsenille MTK:n jäsenverkossa

Lisää tietoja puun hinnasta puutavaralajeittain ja alueittain löydät MTK:n jäsenverkosta. Pääset katsomaan tarkkoja puukaupparaportteja reksiteröitymällä jäsenverkon käyttäjäksi. Voit rekisteröityä sähköpostiosoitteellasi osoitteessa: www.mtk.fi/rekisteroidy.

Puumarkkinakatsaus toukokuu 2019

Puukaupassa on edelleen suvantovaihe – investoinneista ilahduttavia uutisia 

Kotimaan puukaupassa jatkuu edelleen viime vuotta rauhallisempi vaihe. Toukokuun puoliväliin mennessä yksityismetsistä oli ostettu puuta neljä prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa vähemmän. Tammi-maaliskuussa puuta Suomen metsistä sen sijaan korjattiin edelleen ennätystahtia. Raakapuun tuonti kasvoi tammi-helmikuussa kolmanneksen ja vienti 50 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Hakkuiden, tuonnin ja puukauppavauhdin perusteella puun ostajien sekä pystyvarastot että katkotun puun varastot ovat edelleen hyvällä tasolla niin tukissa kuin kuidussa. 

Viime viikkojen edelleen laskeva tukkien hintakehitys osoittaa, että tukin tarjonta on ollut kysyntää suurempaa. Valtakunnallisesti havutukkien keskikantohinta uudistushakkuilla on laskenut viime syksystä lähtien viidestä kuuteen euroa. Alueellisesti kantohintojen lasku on saattanut olla vieläkin voimakkaampaa. Kuitupuun hinnan lasku näyttää toukokuun alussa pysähtyneen. Metsänhoitoyhdistysten arvion mukaan tällä hetkellä parhaiten kysyntää on kesäkorjuuseen soveltuville harvennusleimikoille. 

Lue koko puumarkkinakatsaus täällä >> 

Päivitettyjä tilastoja puumarkkinoilta ja metsäteollisuudesta sekä myös viimeisimmät Luken ja PTT:n ennusteet löytyvät täältä
Metsänhoitoyhdistysten valtakirjakauppojen hintatilastot löytyvät täältä (edellyttää kirjautumista)
Luonnonvarakeskuksen puukaupan viikkotilastot ovat selattavissa täältä 

Puutavaralajien hintakehitys

Mänty- ja kuusitukin ostomäärät ja hinnat 2018/2019. Klikkaamalla kuvaa saat sen koko näytön tilaan. Päivitetty 5/19.

Lisää tietoja puun hinnasta puutavaralajeittain ja alueittain löydät mtk.fi -jäsensivuilta. Pääset katsomaan tarkkoja puukaupparaportteja kirjautumalla sisään sähköpostiosoitteellasi. 

Näin kirjaudut sivustolle
Jotta pääset kirjautumaan sivustolle, ensimmäisellä kertaa on rekisteröidyttävä sivuston käyttäjäksi. Voit rekisteröityä sähköpostiosoitteellasi osoitteessa: www.mtk.fi/rekisteroidy
Kun olet lisännyt sivulla pyydettyyn kenttään sähköpostiosoitteesi, sinulle tulee kyseiseen sähköpostiin varmistusviesti. Viestissä olevasta linkistä pääset viimeistelemään rekisteröitymisen. Jatkossa pääset kirjautumaan suoraan Kirjaudu-napista käyttäen tunnuksenasi sähköpostiosoitettasi ja salasanana sitä, minkä luot rekisteröitymisen yhteydessä.

Rekisteröityminen edellyttää, että sähköpostisosoitteesi on tiedossa jäsenrekisterissämme. Jos sähköpostiosoite ei ole tiedossamme, sinut ohjataan lomakkeella ilmoittamaan osoitteesi meille.

Tilaa palvelu tai ota yhteyttä

Haluan tilata palvelun
Haluan ottaa yhteyttä
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme