Tilaa taimet ajoissa. Tilaa taimet metsänhoitoyhdistykseltä jo puunmyyntisuunnitelman tekemisen yhteydessä. Näin varmistat, että oikeanlaisia taimia on saatavilla, kun istuttaminen on ajankohtaista. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta istuttaa itse, voit samalla varata meiltä istutustyön tekemisen. Omatoimiselle metsänomistajalle opastamme oikeat työtavat, optimaalisen kasvupaikan valinnan ja istutustiheyden mittaamisen. Kysy meiltä myös istutusputkia, -vakkoja ja kuokkia.

Metsänhoitoyhdistys on yksi suurimmista taimien ja muun metsänviljelymateriaalin ostajista. Isojen toimitusmäärien ansiosta pystymme tarjoamaan metsänomistajille kaikkia taimilajeja kilpailukykyiseen hintaan. Tarkastamme aina meidän kauttamme saapuvat taimierät ja pidämme huolta siitä, että taimet ovat laadukkaita ja elinvoimaisia.

Ohjeet omatoimiselle istuttajalle löytyvät pdf-tiedostona tästä linkistä.

Puulajin valinta

Valitse uuden metsän puulaji kasvupaikan ravinteikkuuden mukaan. Mänty sopii karujen maiden puulajiksi, kuusi ja rauduskoivu taas ravinteikkaille maille. Puulajin valinnassa on otettava huomioon myös maalaji, alueen vesitalous, hirvituhoriski ja kuusen juurikäävän esiintyminen. Rehevimpien kasvupaikkojen puulajeja voivat joskus olla myös haapa, tervaleppä, visakoivu, jalot lehtipuut tai lehtikuusi. Taimet ja siemenet valitaan kullekin alueelle myös sopivan maantieteellisen alkuperän mukaan. Metsänhoitoyhdistyksessä autamme sopivan viljelymateriaalin valinnassa.

 

 

Tilaa palvelu tai ota yhteyttä

Haluan tilata palvelun
Haluan ottaa yhteyttä
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme