Istuttamalla uusi metsä nopeasti kasvuun. Tilaa istutustyö metsänhoitoyhdistykseltä jo puunmyyntisuunnitelman tekemisen yhteydessä, jos tiedät, ettei sinulla ole mahdollisuutta istuttaa itse. Ammattitaitoiset metsurimme tekevät istutustyön kilpailukykyisin hinnoin. He huoltavat taimet varastoinnin ajan, kuljettavat taimet uudistusalalle ja hävittävät taimipakkaukset asianmukaisesti.

Metsänhoitoyhdistys antaa aina tekemälleen metsänistutustyölle ensimmäisen kasvukauden vähimmäistakuun. Epäonnistunut uudistaminen korjataan, jos taimet ovat olleet viallisia tai istutustyö on tehty virheellisesti.

Useimmat uudistusalat kannattaa istuttaa

Istutusta voidaan käyttää kaikilla kasvupaikoilla. Se on varmin ja kustannustehokkain uudistamismenetelmä. Istutuskausi alkaa keväällä, kun routa on sulanut maasta. Paakkutaimia voidaan istuttaa läpi koko sulan maan ajan. Pakkasvarastoidut taimet ovat lepotilassa ja ne kannattaa istuttaa juhannukseen mennessä, jotta taimille jää tarpeeksi kasvukautta. Syksy on mainiota istutusaikaa. Kuusentaimia istutetaan aina kivennäismaille ja yleensä istutus on paras vaihtoehto myös turvemailla. Koivut ja männyt yleensä istutetaan, mutta mäntyä voidaan kylvää melko karuille kangasmaille. Vain kaikkein karuimmilla kankailla ja turvemailla voidaan luottaa luontaiseen uudistamiseen. Siinä alueelle jätetään siemenpuita, joiden siemensadosta kasvaa uusi metsä.

Ohjeet omatoimiselle istuttajalle löytyvät pdf-tiedostona tästä linkistä.

Tilaa palvelu tai ota yhteyttä

Haluan tilata palvelun
Haluan ottaa yhteyttä
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme