Sukupolvenvaihdos

Metsäomaisuuden hallinnointiin liittyy useita juridisia, verotuksellisia ja metsänhoidollisia seikkoja, joiden vuoksi metsäomaisuuden siirto seuraavalle sukupolvelle kannattaa suunnitella hyvissä ajoin, huolellisesti ja harkiten. Parhaan lopputuloksen saat, kun jatkajapolvi otetaan heti alusta alkaen suunnitteluun mukaan. Asiantuntijamme ovat apunasi ja tukenasi kaikissa sukupolvenvaihdoksen vaiheissa.

Pyydä tarjous
Sukupolvenvaihdos

Eri vaihtoehtojen vertailu

Metsätilan siirto seuraavalle sukupolvelle voidaan tehdä kauppana, lahjana tai lahjaluontoisena kauppana. Näihin kaikkiin liittyy verotuksellisia eroavaisuuksia, joiden hyödyt ja haitat on hyvä ymmärtää ja puntaroida ennen lopullista päätöstä. Asiantuntijamme käy läpi kaikkien vaihtoehtojen vaikutukset sekä luopujan että saajan näkökulmasta.

Omistuksenvaihdos hoidetaan loppuun asti

Laadimme tarvittavat asiakirjat, kuten kauppakirjan, lahjakirjan ja tarvittaessa testamentin sekä edunvalvontavaltakirjan. Myös kaupanvahvistuspalvelut, lahjavero- ja luovutusvoittoveroilmoitukset, lainhuudon hakeminen ja mahdolliset muut viralliset asiakirjat hoituvat kauttamme. Saat koko paketin yhdestä paikasta vaivattomasti. Omistuksenvaihdos tulee hoidettua loppuun asti, eikä hyvin tehty suunnitelma jää toteuttamatta.

Uuden sukupolven neuvonta metsäasioissa

Uusi metsänomistaja saa mukaansa tuhdin tietopaketin. Uudelle metsänomistajalle tarjoamme jäsenetuna myös maksuttoman maastokäynnin oman metsäasiantuntijan kanssa.

Tilaa palvelu

Lähetä tarjouspyyntö

Pyydä tarjous sinulle sopivimmista palveluista ja toimenpiteistä. Tarjouksen pyytäminen ei edellytä jäsenyyttä.

Tilaa OmaMetsän kautta

OmaMetsästä tilaat tarvitsemasi palvelut helposti omasta Metsänhoitoyhdistyksestäsi. Voit myös kysyä lisää palvelusta omalta metsäasiantuntijaltasi.

Soita tai lähetä sähköpostia

Lue ammattilaisten vinkit metsätilan omistuksen vaihdoksiin

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset