KeskipohjaSukupolvenvaihdos

Sopimuksen mukaan
Sopimuksen mukaan

Metsäomaisuus kulkee usein suvussa polvelta toiselle. Metsäomaisuuden hallinnointiin liittyy useita juridisia, verotuksellisia ja metsänhoidollisia seikkoja, joiden vuoksi metsäomaisuuden siirto seuraavalle sukupolvelle kannattaa suunnitella hyvissä ajoin, huolellisesti ja harkiten. Parhaan lopputuloksen saat, kun jatkajapolvi otetaan heti alusta alkaen suunnitteluun mukaan. Asiantuntijamme ovat apunasi ja tukenasi kaikissa sukupolvenvaihdoksen vaiheissa.

Metsätilan Sukupolvenvaihdos-palvelun vaiheet:

  1. Alkukartoitus, jossa selvitetään osapuolten toiveet ja tavoitteet metsätilan omistusjärjestelyjen suhteen.
  2. Pohjatietojen ja asiakirjojen hankinta. Kauttamme voit tilata tila-arvion laadinnan. Tila-arviossa määritellään metsäkiinteistön arvo. Asiantuntijamme voi halutessasi hankkia kaikki viralliset asiakirjat, joista selviää omistussuhteet ja tilaa koskevat rasitteet.
  3. Vaihtoehtolaskelmat. Vaihtoehtolaskelmista käy ilmi sukupolvenvaihdoksen eri luovutusvaihtoehtojen verovaikutukset. Tarvittaessa haetaan metsänomistajan puolesta ennakkopäätös verottajalta.
  4. Ratkaisun paikka. Metsänomistajan ratkaisun pohjaksi eri vaihtoehdot esitellään ja ne käydään läpi yksityiskohtaisesti.
  5. Sukupolvenvaihdoksen loppuun saattaminen. Laadimme tarvittavat asiakirjat, kuten kauppakirjan, lahjakirjan ja tarvittaessa testamentin sekä edunvalvontavaltakirjan. Myös kaupanvahvistuspalvelut, lahjavero- ja luovutusvoittoveroilmoitukset, lainhuudon hakeminen ja mahdolliset muut viralliset asiakirjat hoituvat kauttamme.
  6. Uuden sukupolven neuvonta metsäasioissa. Uusi metsänomistaja saa mukaansa tuhdin tietopaketin. Uudelle metsänomistajalle tarjoamme jäsenetuna myös maksuttoman maastokäynnin oman metsäasiantuntijan kanssa.
 

 

 

 

Tilaa palvelu tai ota yhteyttä

Haluan tilata palvelun
Haluan ottaa yhteyttä
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme