Puukaupan kilpailuttaminen

Puukaupan kilpailuttaminen

Puukauppa kannattaa aina kilpailuttaa:

1. Keräämme kaadettujen puiden mittaustiedot kaikista meidän kauttamme tehdyistä puukaupoista. Puiden katkonnassa on eroja eri puunostajien kesken.

2. Aineiston perusteella pystymme vertaamaan kohdettasi muihin hakkuisiin ja laskemaan, mikä puunostaja sopisi parhaiten sinulle.

3. Saat rungon tukkiosuudesta yli kolminkertaisen hinnan verrattuna kuituosuuteen. Paras lopputulos riippuu  yksikköhintojen lisäksi rungon tukkiosuuden hyödyntämisestä.

4. Päätösvalta on sinulla. Me esitämme vertailulaskennan valossa parasta ostajaa, sinä teet lopullisen valinnan.

5. Kilpailuttaminen sisältyy Puukauppatoimeksianto-palveluumme >>

Kysy lisää tästä palvelusta

Valitse tai hae oma metsänhoitoyhdistyksesi.
 
Hakuusi sopivat metsänhoitoyhdistykset:

Puukaupan kilpailuttaminen

Puunkatkonnan vaikutus puukauppatiliin

Pystykaupan yhteydessä sovitaan myytävän leimikon yksikköhinnat sekä puutavaralajien mitta- ja laatuvaatimukset. Ostajien tarpeet esimerkiksi sahatukkien pituuksien suhteen ovat erilaisia ja tämä vaikuttaa metsänomistajan lopulliseen puukauppatiliin. Jos tukkipuun mitat täyttävää puuta päätyy kuitupuukasaan, pienentää se kokonaistuloja. Katkonnan merkitys korostuu harvennushakkuissa ja pienien runkojen kohdalla, jossa huonosti katkottu tyvitukki voi aiheuttaa sen, että koko loppuosa päätyy kuitupuukasaan. 

Keräämme jatkuvasti tietoa eri ostajien katkonnasta ja sen vaikutuksesta myyntituloon. Muista hyödyntää paikallinen tietämyksemme puunkatkonnassa.


Tee tilaus tai kysy lisää metsänhoitoyhdistykseltä