Puukaupan kilpailuttaminen

Puukaupan kilpailuttaminen

Puukauppa kannattaa aina kilpailuttaa. Puunmyyntisuunnitelman avulla voit kilpailuttaa myytävän puuerän puunostajien kesken tai antaa kilpailuttamisen metsänhoitoyhdistyksen tehtäväksi. Pyydämme tarjoukset kaikilta alueen puunostajilta tai sovittaessa vain valitsemiltasi ostajilta. Puuerä voidaan laittaa myytäväksi myös Puumarkkinat.fi- sivustolle, joka on internetissä toimiva puunmyyntipaikka. Tällöin leimikko on kaikkien sivustolle rekisteröityneiden puunostajien nähtävillä ja he voivat jättää siitä tarjouksen.
 

Kysy lisää tästä palvelusta

Valitse tai hae oma metsänhoitoyhdistyksesi.
 
Hakuusi sopivat metsänhoitoyhdistykset:

Puukaupan kilpailuttaminen

Kun metsänhoitoyhdistys kilpailuttaa puukaupan, palveluun kuuluu tarjousten vertailu ja ehdotus, kenelle puu kannattaa myydä. Vertailussa otetaan hinnan lisäksi huomioon metsänomistajan kannalta paras puun katkonta. Lopullisesta puukaupan tekemisestä päätät aina sinä.

Puunkatkonnan vaikutus puukauppatiliin

Pystykaupan yhteydessä sovitaan myytävän leimikon yksikköhinnat sekä puutavaralajien mitta- ja laatuvaatimukset. Ostajien tarpeet esimerkiksi sahatukkien pituuksien suhteen ovat erilaisia ja tämä vaikuttaa metsänomistajan lopulliseen puukauppatiliin. Jos tukkipuun mitat täyttävää puuta päätyy kuitupuukasaan, pienentää se kokonaistuloja. Katkonnan merkitys korostuu harvennushakkuissa ja pienien runkojen kohdalla, jossa huonosti katkottu tyvitukki voi aiheuttaa sen, että koko loppuosa päätyy kuitupuukasaan. Keräämme jatkuvasti tietoa eri ostajien katkonnasta ja sen vaikutuksesta myyntituloon. Muista hyödyntää paikallinen tietämyksemme puunkatkonnassa.


Tee tilaus tai kysy lisää metsänhoitoyhdistykseltä