Tervetuloa Mhy Pyhä-Kalan sivuille!

Metsänhoitoyhdistys tuntee metsäsi

Tervetuloa Metsänhoitoyhdistyksen sivulle

Tapahtumat

Näytä kaikki tapahtumat
 1. Valtakunnallinen

  Metsätilan omistajavaihdos / sukupolvenvaihdos

  Webinaari

  18.00 - 20.00

  Lue lisää
 2. Pyhä-Kala

  Joulukahvi- ja glögipäivä toimistoilla

  12.00 - 16.00

  Lue lisää

Ajankohtaista

Kaikki uutiset
 1. MTK metsävaltuuskunta myönsi ansiomerkkejä

  MTK metsävaltuuskunta myönsi ansiomerkkejä

  Pyhä-Kala

  Tiedote Mhy Pyhä-Kala ry:n valtuuston kokouksesta 9.12.2022 MTK:n metsävaltuuskunta myönsi ansiomerkkejä Pyhä- ja Kalajokilaaksoon Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton metsävaltuuskunta on tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta metsänomistajajärjestön päämäärien hyväksi myöntänyt seuraaville henkilöille metsävaltuuskunnan ansiomerkin: Niemimäki Kimmo Nivala Pasanen Sirpa Pyhäjärvi Päivärinta Timo Nivala Nikunen Jari Kalajoki Anias Risto Alavieska Kauppinen Petri Alavieska Rönkkö Risto Haapajärvi Suorsa Olli Kalajoki Rautio Kaisa Oulainen Niskanen Markus Ylivieska Sikkilä Leena Sievi Kilpivaara Maunu Ylivieska Sillankorva Mikko Oulainen Rahkola Mikko Kalajoki E.Kittilä Oy/Kittilä Esa Pyhäjoki Koneurakointi Mäkikauppila Ky/ Mäkikauppila Antti Sievi Iso-oja Mikko Kalajoki Ansiomerkit on luovutettu saajille Mhy Pyhä-Kalan valtuuston syyskokouksen yhteydessä 7.12.2022. Mhy Pyhä-Kala ry:n valtuusto käsitteli kokouksessaan toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2023. Valtuusto valitsi puheenjohtajakseen Raimo Jokelan Oulaisista. Mhy:n hallitukseen valittiin Juhani Kumpusalo Nivalasta, Jari Nikunen Kalajoelta, Jarmo Koistila Haapajärveltä, Eija Hiitola Merijärveltä sekä uusina jäseninä Markku Kiljala Reisjärveltä sekä Timo Mikkelä Vihannista. .

  Lue lisää
 2. Metsäsäätiö jakoi huomionosoituksia ansioituneille metsäasiantuntijoille

  Metsäsäätiö jakoi huomionosoituksia ansioituneille metsäasiantuntijoille

  Valtakunnallinen

  Suomen Metsäsäätiö jakoi huomionosoituksia ansioituneille metsäasiantuntijoille valtakunnallisilla Mhy-päivillä Jyväskylässä.

 3. Ennallistaminen

  Ennallistamista koskevat kamppailut käynnistymässä EU:n toimielimissä

  Valtakunnallinen

  Ehdotettu asetus ei nykymuodossaan hyväksyttävissä, MTK toteaa. MTK pitää ennallistamista ja muuta luonnon tilan parantamista tarpeellisena, mutta komission ehdottama asetus on kuitenkin monella tavalla ongelmallinen.

 4. Juha Marttila jatkaa MTK:n puheenjohtajana

  Juha Marttila jatkaa MTK:n puheenjohtajana

  Valtakunnallinen

  Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n valtuuskunta valitsi Juha Marttilan jatkamaan MTK:n puheenjohtajana seuraavan kolmivuotiskauden 2023-2025.

 5. Yrityskylässä Metsänhoitoyhdistyksen konttori

  Tukkikauppoja ja metsäneuvontaa Yrityskylässä Metsäsäätiön tuella

  Valtakunnallinen

  Lahden Kariston koulun kuudesluokkalaiset pyörittivät Yrityskylässä Metsänhoitoyhdistystä ja oppivat yhteiskunnan ja talouden toiminnan perusasioita. Sekä ainakin yhden uuden asian.

 6. Marraskuun puumarkkinakatsaus

  Puumarkkinakatsaus marraskuu 2022

  Valtakunnallinen

  Marraskuun puumarkkinakatsaus lupailee metsänomistajan puumarkkina-aseman vahvistumista ja piristystä puun ostoissa. Kuitupuun hinta jatkaa nousua.

 7. Puumarkkinakatsaus ja puun hinta marraskuu 2022

  Puumarkkinakatsaus ja puun hinta marraskuu 2022

  Pyhä-Kala

  Kuitupuun hinnat jatkaneet nousua Mikäli puunmyynti tuntuu ajankohtaiselta, tärkeintä on puukaupan kilpailuttaminen

 8. Mhy Oulun Seutu on Vuoden Kymppi

  Mhy Oulun Seutu on Vuoden Kymppi

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistys Oulun Seutu on valittu metsänhoitoyhdistysten Vuoden Kympiksi. Tunnustus myönnetään ansiokkaasta metsänomistajien etujen ajamisesta sekä metsänomistajaorganisaation jäsenten ja muiden metsänomistajien palvelusta.

 9. Kuitupuumarkkinoilla käänne käsillä

  Kuitupuumarkkinoilla käänne käsillä

  Pyhä-Kala

  Kotimainen metsäteollisuus on kokonaisuutena vahvoilla ja puumarkkinoille tämä tietää hyvää.

 10. Metsänomistajan kesäkurssi Mhy Pyhä-Kala

  PEFC-kriteerit uudistuvat – miten se näkyy metsässä?

  Pyhä-Kala

  Uudistetut PEFC-vaatimukset otetaan metsätaloudessa käyttöön kansainvälisen arvioinnin valmistuessa lokakuussa 2022. Kuinka metsänhoidon uudistuvat kriteerit näkyvät metsässä?

 11. Vuoden puunkäyttötarpeesta ostettu vasta puolet

  Vuoden puunkäyttötarpeesta ostettu vasta puolet

  Pyhä-Kala

  Metsänomistajalla oikeus vaatia oikeudenmukainen korvaus puumarkkinoilta

 12. Metsänomistajat 3 lehti luettavissa

  Metsänomistajat 3 lehti luettavissa

  Pyhä-Kala

  Jälleen metsäinen lukupaketti tarjolla.

Metsäpalvelut

Puukauppa

Puukauppojen vuoksi ei tarvitse vääntäytyä solmuun. Puukaupat hoituvat huolettomasti ja nopeasti meidän kauttamme. Hyväksyt vain tarjouksen ja me huolehdimme kaikesta muusta alusta loppuun saakka.

Tutustu

Metsänhoito

Hyvällä metsänhoidolla varmistat metsän tuoton ja arvon säilymisen tuleville sukupolville. Metsänhoitoyhdistys auttaa sinua saavuttamaan ne tavoitteet, joita metsältäsi haluat.

Tutustu

Metsänomistaminen

Metsänomistajana pääset pohtimaan erilaisia vaihtoehtoja ja tapoja käyttää metsäomaisuuttasi. Oma metsäasiantuntijasi on aina valmiina auttamaan myös metsäomaisuuden hoitoon liittyvissä kysymyksissä.

Tutustu

Metsätietoa

 • Metsä sijoituksena

  Metsä sijoituksena

  Valtakunnallinen

  Metsäsijoittaminen on moniulotteinen asia. Kuten kaikessa sijoittamisessa, myös metsäsijoittamisessa on hyvä olla syvempää ymmärrystä. Metsäalan tuntemuksestakaan ei ole haittaa. Metsä sijoituksena on vakaa ja hyvin riskejä hajauttava omaisuuslaji.

 • Uusi metsänomistaja, lähde Metsänhoitoyhdistyksen metsäasiantuntijan kanssa tutustumaan tilaasi ja saat paljon uutta tietoa metsistäsi.

  Uusi metsänomistaja

  Valtakunnallinen

  Metsänomistaminen tuo mukanaan erilaisia oikeuksia ja velvollisuuksia. Metsänomistajana voit joutua pohtimaan puun myynnin lisäksi myös metsien suojeluun, kaavoitukseen, maanvuokraamiseen tai jokamiehenoikeuksiin liittyviä asioita. Näiltä sivuilta löydät metsänomistamiseen liittyvää tietoa. Saat tarvittaessa apua omasta Metsänhoitoyhdistyksestäsi tai Metsänomistaja-järjestön asiantuntijoilta.

 • Metsät ja ilmastonmuutos

  Metsät ja ilmastonmuutos

  Valtakunnallinen

  Luonto ei ehdi sopeutua ilmastonmuutoksen aiheuttamaan nopeaan lämpenemiseen. Ainut todellinen tapa pysäyttää ilmastonmuutos on fossiilipäästöjen raju vähentäminen. Mutta tarvitsemme myös tehokkaita keinoja muutoksen hillintään. Mitä yksittäinen metsänomistaja voi tehdä? Paljon!

OmaMetsä -mies

Hoida metsäomaisuuttasi OmaMetsässä

Metsänomistajien verkkopalvelu on nimeltään OmaMetsä. OmaMetsässä voit nähdä metsäsi vaikkapa kotisohvalta ja saat kätevästi yhteyden omaan metsäasiantuntijaasi.

Rekisteröidy OmaMetsäänLue lisää OmaMetsästä

Jätä yhteydenottopyyntö

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2022 © Metsänhoitoyhdistykset