Pohjois-SavoMetsän lannoitus

Pyydä tarjous
Pyydä tarjous

Metsän lannoitus

Lue lisää

Tarjoamme erittäin kattavat metsän terveys- ja kasvatuslannoituspalvelut niin maasta kuin ilmasta levitettynä.

Kangasmaiden kasvatuslannoituksiin käytämme Yaran kemiallisia lannoitteita, Metsäsalpietaria ja Metsän NP -lannoitetta. Salpietari on pääsäänöisesti kuivahkojen männikkökankaiden lannoite, ja NP puolestaan tuoreiden kankaiden kuusikoiden ja männiköiden lannoite. Turvemaiden kasvatuslannoitukset toteutamme Ecolanin Horus Silva -tuhkalannoitteella.

Terveyslannoituksia teemme niin boorin puutoksen korjaamiseen kuin turvemaiden ravinnehäiriöiden oikaisemiseen. Boorin puutos selätetään taimikoissa Ecolanin Borea Silva -boorilannoitteella tai Yaran nestemäisellä booriravinteella Bortracilla. Varttuneemmissa, jo kertaalleen harvennetuissa metsissä boori laitetaan tasapainoon Metsän NP:llä. Turvemaiden terveyslannoite on pääsääntöisesti Ecolanin tuhkalannoite Horus Silva.

Selvitä oman metsäsi lannoitustarpeet ja niihin käypäiset lannoitteet omalta metsäasiantuntijaltasi!

Tarvitsetko lannoitukselle joustavan maksuaikataulun? Se onnistuu! Lue lisää tästä klikkaamalla Mhy Metsätilistä!

Metsän lannoitus on hyvä sijoitus. Ota yhteyttä meihin, kun metsäsi kaipaa terveyslannoitusta tai haluat kasvatuslannoituksella metsällesi paremman tuoton. Metsänhoitoyhdistys kerää  lannoitettavat kohteet yhteishankkeeksi, jolloin lannoitus tulee edullisemmaksi. Suunnittelemme ja hoidamme lannoitukset keskitetysti kopteri- tai maalevityksenä.

Terveyslannoitukseen voi useimmiten saada valtion Kemera -tukea. Terveyslannoituksella korjataan maaperän ravinnetasapainoa. Lannoituksella turvataan puuston kasvuedellytykset. Turvemaat lannoitetaan yleensä harvennushakkuun ja ojien perkauksen yhteydessä. Turvemailla kasvunlisäystä tulee 2-4 m3/ha/vuosi. Niin sanottuja kasvatuslannoituksia tehdään nuorissa kasvatusmetsissä ja uudistuskypsyyttä lähenevissä metsissä. Lannoituksen tavoitteena on saada lisää järeämpää puuta.

Kunnostusojitus palauttaa metsäsi kasvukuntoon

Kunnostusojitus on tarpeen, kun vanhojen ojitusalueiden ojat ovat menneet tukkoon, eivätkä ne enää johda vettä metsästä pois. Kunnostusojituksessa ojat perataan auki, jotta metsän vesitalous saadaan kuntoon. Kysy metsäneuvojaltasi, onko metsätilasi sijaintialueella suunnitteilla yhteisiä ojitushankkeita. Yhteishankkeet laskevat yksikkökustannuksia.

Valtion myöntämää Kemera -tukea saa myös ojitetun alueen kunnostamiseen.                                                                                                                                                                        Ojitetun alueen kunnostus voi tarkoittaa:

  • ojien perkausta
  • täydennysojitusta
  • vesiensuojelutyötä
  • ojitusalueeseen liittyvää piennartie tekoa

Ojitushankkeiden yhteydessä hoidamme myös metsässä tarvittavat hoitotyöt, kuten harvennushakkuut ja lannoituksen. Näin saat metsäsi kerralla tuottamaan.

Kunnostusojituksen yhteydessä on tärkeää huomioida myös vesien suojelu. Katso tästä video, millaisilla toimenpiteillä vesien suojelua huomioidaan metsätaloudessa.

Vesiensuojelurakenteet suunnitellaan ja rakenteet ratkaistaan tapauskohtaisesti.

Tilaa palvelu tai ota yhteyttä

Haluan tilata palvelun
Haluan ottaa yhteyttä
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme