Maalislauantai - Monien mahdollisuuksien metsä

14.03.2020 -
10:00 - 14:00
Koulutuskeskus Valo, Pallotie 5
Ylöjärvi

 

Monien mahdollisuuksien metsä - koe tapahtuma kotoa käsin!

Monien mahdollisuuksien metsä -tapahtuma järjestetään lauantaina 14.3 klo 10-14 Ylöjärven koulutuskeskus Valolla. Olemme huomioineet hallituksen ohjeet yleisötapahtumien järjestämisestä. Jokainen tekee päätöksen osallistumisesta itsenäisesti ja odotamme yleisömäärän jäävän vähäiseksi. 

Tapahtuman ja sisällön järjestämiseksi on tehty paljon työtä, ja järjestelyissä mukana olleilla henkilöillä on tekemisen meininki. Päätimme luoda tapahtuman videotallenteiden ehdoilla, ja teillä on mahdollisuus tulla myös paikan päälle seuraamaan "tuotantokoneistomme" toimintaa. 

Tallennamme tunnelman ja teemat videoiden muotoon, joihin on mahdollisuus palata myöhemmin kotoa käsin. Asiantuntijoiden puheenvuorot ja palveluesittelyt tulemme niin ikään taltioimaan. 

Pyydämme teitä erikseen huomioimaan seuraavat rajoitukset:
- Lapsiparkki on suljettu, suosittelemme lasten jäämistä kotiin
- Mikäli tunnette flunssaoireita, kehotamme pysyttelemään kotona
- Paikan päälle saapuvia ohjeistamme välttämään kättelyä hyödyntämään paikalle järjestettyä käsidesiä

Koko perheen tapahtumassa pääset tutustumaan metsien mahdollisuuksiin ja opit keinot niiden hyödyntämiseen. Tarjoamme keittolounaan 200 ensimmäiselle Mhy Pirkanmaan jäsenelle!

Lisäksi paikalla on Tredun metsäkone, johon pääsee tutustumaan. Tapahtumaan ei ole ennakkoilmoittautumista.

Tervetuloa!

Kuva: tredu-kiinteistot.fi

MESSUOHJELMA

Auditorio

Kanto-lava

Satama-aulan esittelypisteet Ravintola Valo
10.00Tervetulosanat, Ilkka Köntti, Mhy Pirkanmaa   Metsien virkistyskäyttö: Metsästys, Metsäliikunta Kahvitarjoilu
10.15 Näkökulmia metsävarallisuuden hoitoon, Juha "Juntti" Pohjonen  10.30 Pajusidontanäytös ja luonnontuotteet, Lotta Vähä-Ypyä, Mhy Pirkanmaa Vaihtoehtoiset metsänkäsittelytavat 11.00 Keittolounas
11.45 Riistaa lautaselle, Outi Penttilä, Pro Agria 12.15 Riistamasitiaisia, Outi Penttilä, Pro Agria Metsänhoito Kahvitarjoilu
12.30 Mhy omaisuuspalvelut, Erkko Koivurinne, Mhy Pirkanmaa 13.00 Pajusidontanäytös ja luonnontuotteet, Lotta Vähä-Ypyä, Mhy Pirkanmaa Metsäomaisuus Kahvitarjoilu

13.15 Puukauppa: Kenen tarjous on paras? Pauli Rintala, MTK

     

 Tule tutustumaan metsästykseen ja kokeilemaan metsästyssimulaattoria

Tapahtumassa pääset tutustumaan metsästykseen testaamalla sihtaamista simulaattorilla. Paikalla metsästäjiä keskustelemassa metsäsätäjätutkinnosta sekä metsästysvuokrasopimuksesta. 

 

 Löydä oma polkusi

Metsä toimii erinomaisena liikuntaympäristönä, joka parantaa niin fyysistä kuin henkistäkin jaksamista ja hyvinvointia. Virtuaalisella metsätaitoradalla pääset tutustumaan metsätaitoilun alkeisiin kastumatta ja eksymättä. Tutustu myös muihin metsäisiin liikuntamuotoihin, kuten suunnistukseen ja polkujuoksuun!

 

 Monipuolisia raaka-aineita elintarvikkeista käsitöihin

Metsässä kasvaa muutakin kuin puuta. Olipa kiinnostuksesi sitten kädentaidoissa tai ruuanlaitossa, metsäiset materiaalit tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia! Tapahtumassa pääset tutustumaan luonnontuotteiden keräämiseen ja niiden hyödyntämiseen. Tarjolla riistamaistiaisia 200 ensimmäiselle!

 Kasvukauden alku lähenee, metsänhoidon kalusto kuntoon!

Kaipaako raivauskalustosi päivitystä? Ylöjärven Pienkone esittelee raivaussahoja metsänhoitopisteellä. Tule paikalle tutustumaan metsänhoitotöiden vaikutuksiin ja kuulemaan lannoituksen kannattavuudesta.

 Metsäomaisuustiimi opastaa

Kiinnostaako tilakauppa tai kaipaatko apua kuolinpesän purkamisessa? Metsäomaisuustiimi päivystää tapahtumassa ja esittelee palveluitaan, tule paikalle tapaamaan asiantuntijoitamme!

Metsien käsittelyn lukuisat vaihtoehdot

Kuinka pitää metsämaisema peitteisenä ja saada samalla puunmyyntituloja? Olisiko metsäsi potentiaalinen vapaaehtoisen suojelun kohde? Asiantuntijamme kertovat paikan päällä metsien käsittelyn eri vaihtoehdoista ja metsänomistajan mahdollisuuksista.

Tule mukaan päätöksentekoon!

Oletko kiinnostunut vaikuttamaan metsänomistajien edunvalvontaan ja metsänhoitoyhdistyksen toimintaan? Mhy:n valtuustovaalit lähestyvät, kerromme infopisteellä lisää ehdokkaaksi asettumisesta. 

 
 

Tämän tapahtuman järjestää

Metsänhoitoyhdistys Pirkanmaa

Härkikuja 3, 39100 HÄMEENKYRÖ
Puhelin 010 2719141
pirkanmaa@mhy.fi