Luonnontuotteet markkinoille: Leikkohavujen keruu talousmetsistä

11.08.2020 - 14:00
Luhalinna
Ikaalinen

 Tapahtumassa havupuuviljelijä Heikki Puputti, maaseutuyrittäjä Heini Katajisto sekä Mhy Pirkanmaan Lotta Vähä-Ypyä ohjeistavat leikkohavujen kaupallisen keruun vaihe vaiheelta. Ohjeistuksessa käydään läpi muun muassa havun suositeltavat keruupaikat sekä havulta vaaditut laatutekijät. Tilaisuus on tarkoitettu sekä metsänomistajille että yrittäjille. Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Luonnontuoteala on kasvuala, joka tarvitsee yhä enemmän ja monipuolisemmin kotimaisia raaka-aineita. Raaka-aineiden saamista markkinoille kehitetään Metsäkeskuksen Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista -hankkeessa muun muassa edistämällä kerääjien ja toimittajien kohtaamista.

Luonnontuotteiden keruusta hyötyy myös metsänomistaja. Keruuluvan antamalla voit alentaa taimikonhoitokustannuksia, tai tienata itse ekstratuloja. Esimerkiksi leikkohavuista maksetaan metsänomistajalle noin euron kilohinta. Hehtaarin taimikosta voidaan kerätä parhaimmillaan 500 kg leikkohavua, josta metsänomistajalle tuloa kertyy noin 500 euroa. 

Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään 7.8. mennessä sivun alalaidasta tai soittamalla toimiston numeroon 010 271 9141.

Kokoontuminen klo 14 Luhalinnassa, Väinälahdentie, Ikaalinen

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista ja Melua metsään hankkeet sekä Metsänhoitoyhdisty Pirkanmaa.

Tervetuloa!

      

Tämän tapahtuman järjestää

Metsänhoitoyhdistys Pirkanmaa

Härkikuja 3, 39100 HÄMEENKYRÖ
Puhelin 010 2719141
pirkanmaa@mhy.fi