Istutukset vauhdissa

01.6.2020

Aurinko lämmittää istuttajia aukoilla, kun he pottiputket kuumana istuttavat kuusen ja männyn taimia. Tällä viikolla istutukset pääsivät kunnolla vauhtiin, kun koulujen kesälomat alkoivat ja Kiimingin metsänhoitoyhdistyksen työllistämät kesätyöntekijät aloittivat urakkansa. Tänä vuonna MHY Kiiminki työllistää kymmenkunta työntekijää metsänhoitotöihin. Osa istuttajista on jo konkareita istutuksissa ja osa tekee istutustyötä ensimmäistä kertaa. 

Työt alkoivat perehdytyksellä ja kertauksella, jotta taimet tulevat riittävän syvään ja suoraan sekä oikeaan tiheyteen. Nopeasti työt alkoivat sujumaan ja taimet uppoamaan maahan. Koska aurinko lämmittää tällä viikolla reilusti eikä aukoilla ole varjoa, niin istuttajille painotettiin juomisen merkitystä, jotta nestevajausta ei pääse syntymään. 

Tänä keväänä Kiimingin metsänhoitoyhdistyksen alueelle istutetaan hieman noin 90 000 taimea, joista Metsänhoitoyhdistys istuttaa noin 60 000 kappaletta ja metsänomistajat istuttavat itse loput. Tämä lisäksi männylle kylvetään yhteensä 15 hehtaaria. 

Taimien kasvuun lähtö on parempaa, kun aukot uudistetaan nopeasti hakkuun jälkeen. Kiertoaika on nopeampi, kun aukko ei ole tyhjillään ylimääräistä.