Ilmastonmuutos-hanke

Kestävää metsänhoitoa ilmastonmuutoksen ehdoilla-hanke

Metsänhoitoyhdistys Karhulla ja Kihniö-Parkanolla on yhteinen Kestävää metsänhoitoa ilmastonmuutoksen ehdoilla-hanke. Hankkeen tavoitteena on koostaa helposti ymmärrettävään muotoon viimeisin luotettava tieto metsänhoitotoimenpiteiden ilmastovaikutuksista alueelliset erityispiirteet huomioiden. Hankkeen tapahtumien ja materiaalien kautta metsänomistajat ja muut kiinnostuneet saavat ajantasaista ja luotettaviin lähteisiin pohjautuvaa tutkimustietoa aiheesta.

Hanketta toteutetaan kahden yhdistyksen toiminta-alueilla ja alueiden tyypilliset kasvupaikat huomioidaan tastamateriaalien tutkimisessa ja asioista tiedottamisessa. Alueella on esimerkiksi paljon turvemaita ja niihin liittyy erilaisia ilmastovaikutuksia, kuin kivennäismaihin.

Hankkeessa järjestetään tapahtumia metsänomistajille, koululaisille, yrittäjille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Tapahtumista ilmoitetaan yhdistysten tapahtumasivuilla ja somessa. Hankkeen tapahtumista lisätään raportteja tälle sivulle ja menneisiin tapahtumiin ja olemassa oleviin materiaaleihin voi tutustua Metsänhoitoyhdistys Karhun kotisivujen kautta: https://www.mhy.fi/karhu/tietoa-meista/ilmastomuutos-hanke.

Karhun sivuilta löytyy myös hankkeen kautta kehitetty Hiili metsissä-peli, jota kannattaa käydä pelaamassa: https://hiilipeli.fi

Lisätietoja: Hannu Marttila, metsäasiantuntija, hannu.marttila@mhy.fi

Tätä hanketta on tuettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014 - 2020