Karhussa alkaa Kestävää metsänhoitoa ilmastomuutoksen ehdoilla -hanke

13.5.2020

Aloitamme Metsänhoitoyhdistys Karhun ja Kihniö-Parkanon alueilla hankkeen, jonka avulla on tarkoitus lisätä yleistä tietoisuutta metsänhoidon ilmastovaikutuksista perustuen luotettavaan tutkimustietoon.

Karhussa alkaa Kestävää metsänhoitoa ilmastomuutoksen ehdoilla -hanke

Aloitamme Metsänhoitoyhdistys Karhun ja Kihniö-Parkanon alueilla hankkeen, jonka avulla on tarkoitus lisätä yleistä tietoisuutta metsänhoidon ilmastovaikutuksista perustuen luotettavaan tutkimustietoon. Näin metsänomistajat ja muut sidosryhmät voivat arvioida omaa toimintaansa ja suhtautumista metsänhoitoon sekä siihen liittyviin toimenpiteisiin. Metsätalous on alueella tärkeä elinkeino ja sen jatkuvuuden kannalta on tärkeää, että toiminta on kestävää sekä yleisesti hyväksyttyä.

Hanke keskittyy Pohjois-Satakunnan ja Pirkanmaan pohjoisosan alueille tyypillisten kasvupaikkojen ja metsien hoitotoimenpiteisiin sekä alueen sidosryhmien tiedottamiseen. Esimerkiksi turvemaat kasvupaikkoina kattaa useita erilaisia ravinteisuustyyppejä, joilla on erilaiset ominaispiirteet sekä ilmastovaikutukset.

Hankkeen materiaalit tulevat olemaan julkisia ja vapaasti kaikkien hyödynnettävissä. Järjestämme hankkeen tiimoilta myös erilaisia avoimia tapahtumia nuorille ja koululaisille, metsänomistajille, yrittäjille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.
Ilmoitamme erikseen tulevista tapahtumista, joten pysy kuulolla!

Lisätietoja:

Anne Haukkovaara
Hanketyöntekijä
P. 0505945928
anne.haukkovaara(a)mhy.fi