Yhteistyökumppanimme Jasmin Kähärän kuulumisia

17.1.2022

Jasmin sai 12.1. loistavia uutisia!
Hänet valittiin edustamaan Suomea Pekingin olympialaisiin. Olympialaisiin pääseminen on ollut Jasminin suurin unelman pienestä pitäen ja sitä kohti hän on tehnyt kovasti töitä.
Yksin en olisi tähän pisteeseen päässyt ja olenkin todella kiitollinen, että te yhteistyökumppanit olette auttaneet minua saavuttamaan unelmani, Jasmin kiittelee.

Tähänastisen urani paras alkukausi

Vuosi on vaihtunut ja kilpailukautta on tässä kohtaa takana kaksi kuukautta. Paljon on ehtinyt tapahtua ja suunnitelmat ovat vaihtuneet useaan otteeseen hyvien suoritusten myötä.

Kilpailukausi käynnistyi tuttuun tapaan Vuokatin Suomen Cupissa. Juuri ennen avausviikonloppua päättyi harjoituskauden viimeinen B-maajoukkueleiri, jonka aikana hiihdimme paljon Vuokatin ensilumenladulla. Ensimmäisestä kisaviikonlopusta jäi käteen sprintin neljäs sija ja viestivoitto uuden seuran Vuokatti Ski Team Kainuun väreissä. Tämän jälkeen lähdin Lappiin hiihtämään luonnonlumille vajaaksi pariksi viikoksi. Tarkoituksena oli päästä hiihtämään hyviin olosuhteisiin ja pidemmille hiihtolenkeille, sillä ensilumenladulla hiihtäminen kuormittaa lihaksistoa selvästi enemmän.

Lapin lumilta menin suoraan hiihtämään Taivalkoskelle Suomen Cupia. Siellä annettiin viimeiset näytöt Rukan maailmancupia varten ja pääsinkin ensimmäistä kertaa mukaan maailmancupin avausviikonloppuun. Rukalla pakkanen paukkui ja lopulta päädyin hiihtämään siellä vain perinteisen sprintin. Tulos ei tyydyttänyt mutta en jäänyt harmittelemaan sitä suuremmin, sillä tällä kaudella panostus on ollut vapaan sprintissä.

Seuraavalla viikolla pääsin varahiihtäjän paikalta mukaan Lillehammerin maailmancupiin. Ensimmäinen maailmancupin kisa ulkomailla toi heti onnistumisen, kun pääsin vapaan sprintissä ensimmäistä kertaa karsinnasta jatkoon ja maailmancupin pisteille. Tämän suorituksen myötä sain paikan myös seuraavien viikonloppujen maailmancupeihin Davosiin ja Dresdeniin.

Matkustimme Norjasta suoraan Davosiin, joten siellä oli useampi päivä aikaa harjoitella ja sopeutua korkeaan ilmanalaan. Viikonloppuna kilpailin sekä vapaan sprintissä että normaalimatkalla. Sprintissä onnistuin jälleen hiihtämään pisteille, kun olin karsinnassa 18:s ja lopputuloksissa 23:s. Seuraavalla viikolla ajoimme Davosista Dresdeniin, jossa ohjelmassa olivat vapaan sprintti sekä parisprintti keskellä kaupunkia. Viikonloppu sujui omalta osaltani varsin mallikkaasti. Sprintissä pääsin ensimmäistä kertaa välieriin ja olin lopulta kymmenes. Parisprintissä puolestaan sijoituimme Jasmi Joensuun kanssa neljänneksi.

Kolmen viikon reissun jälkeen palasin jouluksi takaisin Suomeen. Mukaan tarttui paljon kokemusta ja oppia sekä ennen kaikkea itseluottamusta. En olisi ennen kauden alkua osannut odottaa näin hyviä suorituksia. Uuden vuoden jälkeen on aika kääntää katseet kohti tulevia kilpailuja. Kauden pääkisat, U23 maailmanmestaruuskisat, hiihdetään helmikuun lopulla Norjan Lygnassa. Siellä on ohjelmassa lempimatkani eli vapaan sprintti, jossa haluan menestyä.

Jasmin Kähärä


Kuvat: Vuokatti Ski Team Kainuu / Heidi Lehikoinen