Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo ja Sulkava edustettuna Brysselissä EU-päätäntää kritisoivassa mielenilmaisussa

etela-savo

Sulkavalainen Kaisa Ralli osallistui torstaina 1. kesäkuuta Brysselissä järjestettyyn mielenilmaisuun, jossa eurooppalaisten maataloustuottajien ja metsänomistajien edustajat osoittivat tyytymättömyytensä EU-komission viime aikojen sekavaa lainsäädäntö- ja asetusvalmistelua kohtaan. Ralli tapasi Brysselissä myös useita kotimaisia europarlamentaarikkoja.

Mhy Etelä-Savon hallituksen puheenjohtajana toimiva sulkavalainen Kaisa Ralli oli kesäkuun ensimmäisenä päivänä eurooppalaisen maa- ja metsätalouspolitiikan polttopisteessä, kun Ralli osallistui Brysselissä EU:n ennallistamisasetusta kritisoivaan mielenilmaukseen.

EU-komission viime aikojen päätökset ovat huolestuttaneet Rallin tavoin lukuisia tuottajia ympäri Suomea. Ennallistamisasetuksen lisäksi alkuvuodesta hyväksytty metsäkatoasetus on ollut kuuma puheenaihe.

”Metsäkatoasetuksen osalta vaikutukset ovat tulleet jo konkreettisesti vastaan. Moni tuttava on pidättäytynyt investoinneista epäselvän EU-asetuksen vuoksi”, Ralli huokaa Brysselin mielenilmauksen päätteeksi.

”Äänestykseen tuleva ennallistamisasetus on myös hyvin sekava, eikä sitä voi tuollaisena laittaa käytäntöön. Ainoa oikea ratkaisu onkin palauttaa se takaisin komission käsiteltäväksi.”

Ralli ja muut Brysselissä vierailleet MTK- ja Mhy-tuottajat tapasivat muutama päivän sisällä useita suomalaisia europarlamentaarikkoja, joista monet kantoivat tuottajien kanssa saman huolen. Rallin lisäksi tuottajanäkökulmaa Brysseliin veivät maatalousyrittäjät Susanna Valtonen ja Jouko Åkerlund.

”Komission ajamat ilmastoasiat ovat tärkeitä, mutta tarkoitus ei saa pyhittää keinoja. Ennallistamisasetusta ei voi nykymuodossa viedä eteenpäin”, EPP-ryhmän MEP Petri Sarvamaa ja Renew-ryhmän MEP Elsi Katainen (kesk.) totesivat ykskantaan parlamentin tulevista äänestyksistä. Ennallistamisasetuksesta äänestetään ympäristövaliokunnassa kesäkuussa ja EU-parlamentin täysistunnossa heinäkuussa.

Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon hallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli

Ajankohtaista

  1. Hoitamattomuudella menetetään reilu kolmannes metsän tuotosta

    Hoitamattomuudella menetetään reilu kolmannes metsän tuotosta

    Etelä-Savo

    Taimikonhoito on yksi kannattavimpia metsänhoidon toimenpiteitä. Etelä-Savon rehevillä kasvupaikoilla taimikonhoito voi lisätä metsästä saatavia tuloja reilun kolmanneksen verrattuna siihen, että taimikot jätetään varttumaan oman onnensa nojaan.

    Lue lisää
  2. Apulanta -metsä istutetaan Rantasalmelle

    Apulanta -metsä istutetaan Rantasalmelle

    Etelä-Savo

    Mhy Etelä-Savo on mukana Apulanta-yhtyeen Minusta kasvaa puu-hankkeessa. Metsän istutustalkoot mukaan valikoituneille faneille järjestetään toukokuussa Rantasalmella.

  3. Helsingin Metsäpäivän teemat kiinnostivat metsänomistajia

    Helsingin Metsäpäivän teemat kiinnostivat metsänomistajia

    Etelä-Savo

    Perinteinen Helsingin Metsäpäivä järjestettiin la 13.4.2024. Päivän teemoina olivat puukauppa, metsäluonnonhoito, metsävakuuttaminen sekä Mhy:n tarjoamat palvelut.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset