Metsägaala Savonlinnassa su 22.10.2023

etela-savo

Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo halusi kiittää hyvästä yhteistyöstä metsänomistajajäseniään sekä yhteistyökumppaneita järjestämällä Metsägaalat Mikkelissä ja Savonlinnassa. Tilaisuuksissa kuultiin metsäasiaa valtakunnallisesti näkyvien metsävaikuttajien puheenvuoroissa, esiteltiin Mhy Etelä-Savon ja yhteistyökumppaneiden metsäpalveluja sekä nautittiin hyvästä musiikista.

Mhy Etelä-Savon lokakuinen superviikonloppu onnistui erinomaisesti. Tunnelma sekä Mikkelin että Savonlinnan Metsägaaloissa oli rennon juhlava ja yleisö nautti näkemästään ja kuulemastaan. Tilaisuuksissa kävi yhteensä yli 600 metsänomistajaa. Kuvassa savonlinnasalillinen metsänomistajia.

Savonlinnan tilaisuuden avasi Mhy Etelä-Savon johtaja Petri Pajunen katsauksella puumarkkinatilanteeseen. Samalla hän kehotti metsänomistajia metsäkäynnille oman metsäasiantuntijan kanssa ajankohdan ollessa mitä mainion metsäretkelle, ei kuumaa hellettä eikä hirvikärpäsiäkään riesana. Oman metsän hakkuu- ja hoitotarpeiden arviointi tulevalle kaudelle kannattaa tehdä juuri nyt. Puheen päätteeksi hän toivotti gaalaväen lämpimästi tervetulleeksi.

MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola muistutti metsänomistajia siitä siitä mihin Metsänhoitoyhdistystä ja metsäedunvalvontaa tarvitaan.


Bioenergia ry:n toimialapäällikön Tage Fredrikssonin viesti metsänomistajille oli, että elämme energiamurroksen aikaa, jossa metsänomistajat ovat keskeisessä roolissa. Metsähakkeen osuus biotuotemarkkinoilla on kasvanut viime vuosina myös Etelä-Savossa.

Yhteistyössä: OmaSp:n Krista-Maria Puhjo ja Julius Pyykkö omalla osastollaan. Metsäkeskuksen pisteellä Anne Kaljunen, Meri-Kukka Karhu ja Jonna Kuitunen.

Väliaikahvitarjoilut nautittiin tyylikkäästi Gaalan metsäaiheiden ja viihteellisemmän ohjelman välissä.

Savonlinnasalin täytti hiteillään Kake Randelin. Monet ikivihreät saivat yleisön laulamaan mukana.

Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo kiittää kaikkia mukana olleita metsänomistajia ja yhteistyökumppaneita. Teimme yhdessä mieliinpainuvat ja hienot Metsägaalat!

Ajankohtaista

 1. Apulanta-metsä syntyi Rantasalmelle

  Apulanta-metsä syntyi Rantasalmelle

  Etelä-Savo

  Aurinkoinen ja lämmin sää suosi, kun lauantaina 18.5. Rantasalmella sijaitsevalle 1,8 hehtaarin palstalle istutettiin miltei 3000 koivuntaimea talkoovoimin. Minusta kasvaa puu - meistä kasvaa metsä!

  Lue lisää
 2. Puukauppakatsaus toukokuu 2024

  Puukauppakatsaus toukokuu 2024

  Etelä-Savo

  Puun hinta on noussut kuitupuulla ennätyskorkealle ja havutukillakin on kivuttu takaisin viime kevään hintatasoon.

 3. Hoitamattomuudella menetetään reilu kolmannes metsän tuotosta

  Hoitamattomuudella menetetään reilu kolmannes metsän tuotosta

  Etelä-Savo

  Taimikonhoito on yksi kannattavimpia metsänhoidon toimenpiteitä. Etelä-Savon rehevillä kasvupaikoilla taimikonhoito voi lisätä metsästä saatavia tuloja reilun kolmanneksen verrattuna siihen, että taimikot jätetään varttumaan oman onnensa nojaan.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset