Metsägaala Savonlinnassa su 22.10.2023

etela-savo

Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo halusi kiittää hyvästä yhteistyöstä metsänomistajajäseniään sekä yhteistyökumppaneita järjestämällä Metsägaalat Mikkelissä ja Savonlinnassa. Tilaisuuksissa kuultiin metsäasiaa valtakunnallisesti näkyvien metsävaikuttajien puheenvuoroissa, esiteltiin Mhy Etelä-Savon ja yhteistyökumppaneiden metsäpalveluja sekä nautittiin hyvästä musiikista.

Mhy Etelä-Savon lokakuinen superviikonloppu onnistui erinomaisesti. Tunnelma sekä Mikkelin että Savonlinnan Metsägaaloissa oli rennon juhlava ja yleisö nautti näkemästään ja kuulemastaan. Tilaisuuksissa kävi yhteensä yli 600 metsänomistajaa. Kuvassa savonlinnasalillinen metsänomistajia.

Savonlinnan tilaisuuden avasi Mhy Etelä-Savon johtaja Petri Pajunen katsauksella puumarkkinatilanteeseen. Samalla hän kehotti metsänomistajia metsäkäynnille oman metsäasiantuntijan kanssa ajankohdan ollessa mitä mainion metsäretkelle, ei kuumaa hellettä eikä hirvikärpäsiäkään riesana. Oman metsän hakkuu- ja hoitotarpeiden arviointi tulevalle kaudelle kannattaa tehdä juuri nyt. Puheen päätteeksi hän toivotti gaalaväen lämpimästi tervetulleeksi.

MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola muistutti metsänomistajia siitä siitä mihin Metsänhoitoyhdistystä ja metsäedunvalvontaa tarvitaan.


Bioenergia ry:n toimialapäällikön Tage Fredrikssonin viesti metsänomistajille oli, että elämme energiamurroksen aikaa, jossa metsänomistajat ovat keskeisessä roolissa. Metsähakkeen osuus biotuotemarkkinoilla on kasvanut viime vuosina myös Etelä-Savossa.

Yhteistyössä: OmaSp:n Krista-Maria Puhjo ja Julius Pyykkö omalla osastollaan. Metsäkeskuksen pisteellä Anne Kaljunen, Meri-Kukka Karhu ja Jonna Kuitunen.

Väliaikahvitarjoilut nautittiin tyylikkäästi Gaalan metsäaiheiden ja viihteellisemmän ohjelman välissä.

Savonlinnasalin täytti hiteillään Kake Randelin. Monet ikivihreät saivat yleisön laulamaan mukana.

Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo kiittää kaikkia mukana olleita metsänomistajia ja yhteistyökumppaneita. Teimme yhdessä mieliinpainuvat ja hienot Metsägaalat!

Ajankohtaista

 1. Mhy Etelä-Savon metsäasiantuntija Taina Kekkonen on valittu Vuoden Metsäasiantuntijaksi (Meto ry)

  Mhy Etelä-Savon metsäasiantuntija Taina Kekkonen on valittu Vuoden Metsäasiantuntijaksi (Meto ry)

  Etelä-Savo

  METO – Metsäalan Asiantuntijat ry (Meto) on valinnut Vuoden Metsäasiantuntija-palkinnon saajan 2023, joka on Mhy Etelä-Savon Taina Kekkonen

  Lue lisää
 2. Metsätalouden tukien määrät ja tukiehdot saivat vahvistuksen

  Metsätalouden tukien määrät ja tukiehdot saivat vahvistuksen

  Etelä-Savo

  Uuden metsätalouden kannustejärjestelmän, metkan, tukitasot ja tarkemmat tukiehdot on nyt vahvistettu. Metka astuu voimaan vuoden 2024 alusta. Metka -tukia voi hakea Metsäkeskuksesta 1.3.2024 alkaen.

 3. Puumarkkinakatsaus marraskuu 2023

  Puumarkkinakatsaus marraskuu 2023

  Etelä-Savo

  Metsänomistajan kannattaa valita kumppanikseen puukauppaan sellainen metsäammattilainen, joka on aidosti kiinnostunut myös metsänomistajan omaisuuden hoidosta kokonaisuudessaan. Puukaupan yhteydessä on hyvä hetki arvioida myös metsätilan muut metsänhoitotarpeet, kuten taimikonhoidot ja harvennukset, jotta tulevaisuuden puukauppatilitkin varmistuvat.

2023 © Metsänhoitoyhdistykset