Jasmin Kähärän terveiset kisakauden jälkeen

etela-savo

Uusi harjoituskausi täydessä vauhdissa

Viime kausi päättyi kilpailujen osalta huhtikuun puolessa välissä, jonka jälkeen oli pari viikkoa aikaa lomailla ja ladata akkuja uuteen harjoituskauteen. Haluan kuitenkin vielä palata tuohon kisakauteen, sillä se sisälsi useita hienoja onnistumisia ja unelmien täyttymisiä. Isoin kohokohta oli tietysti alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruus Kanadassa. Tämän lisäksi pääsin ensimmäistä kertaa hiihtämään aikuisten MM-kisoihin, sain ensimmäisen henkilökohtaisen aikuisten SM-mitalin ja Vuokatti Ski Teamin väreissä voitimme sekä pariviestin että pitkän viestin suomenmestaruudet.

Monet kaudelle asetetuista tavoitteista siis toteutui, mutta parannettavaakin jäi. Vaikka onnistuin useassa maailmancupin sprinttikilpailussa, olisin toivonut parempia hiihtoja myös normaalimatkoilla. Pari sairastelua syksyllä ja alkutalvesta sekoittivat myös hieman suunnitelmia.

Nyt on kuitenkin päästy jo uuden harjoituskauden kimppuun. Toukokuun aikana kerkesin totutella hyvin takaisin treenaamisen pariin kotona Vuokatissa. Maajoukkuevalinnat julkaistiin viime viikon lopulla eli tulen harjoittelemaan A-maajoukkueessa viime vuoden tapaan. Maajoukkueleirien lisäksi lähden Livignoon korkean paikan leirille kesäkuun lopussa.

Ensi talvena ei ole arvokisoja, joten tavoitteena on kehittyä monipuolisesti ja sitä myöten pärjätä maailmancupissa läpi kisakauden paremmin kuin viime kaudella. Vuokatin huippuolosuhteissa harjoittelemalla uskon, että kehitys jatkuu hyvänä. Päätoimisena urheilijana eläminen vaatii resursseja, joten yhteistyökumppaneiden merkitys on suuri. Kiitos siis yhteistyöstä viime ja tulevalla kaudella!

Jasmin Kähärä

Jasmin Kähärä on Mhy Etelä-Savon mikkeliläinen yhteistyökumppani, jonka hiihtouralla olemme mukana. Jasminin päätävoite on v. 2026 Olympiakisat Italiassa.

Kuva: Vuokatti Ski Team Kainuu / Touho Häkkinen
Kuva: Vuokatti Ski Team Kainuu / Heidi Lehikoinen

Ajankohtaista

 1. Mhy Etelä-Savon harjoittelupaikkahaku auki!

  Mhy Etelä-Savon harjoittelupaikkahaku auki!

  Etelä-Savo

  Nyt on aika hakea kesän 2024 työnjohtoharjoittelupaikkoja. Hakuaika päättyy 31.10.2023. Laita rohkeasti hakemusta tulemaan!

  Lue lisää
 2. Metsä Rokkaa Juvalla heinäkuussa 2024

  Metsä Rokkaa Juvalla heinäkuussa 2024

  Etelä-Savo

  Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo järjestää Metsä Rokkaa -tapahtuman kuuden vuoden tauon jälkeen lauantaina 6.7.2024 Juva Campingilla.

 3. Puukaupan kilpailutus tuottaa arvonlisää metsänomistajille

  Puukaupan kilpailutus tuottaa arvonlisää metsänomistajille

  Etelä-Savo

2023 © Metsänhoitoyhdistykset