Apulanta -metsä istutetaan Rantasalmelle

etela-savo

Apulanta-yhtyeen vuonna 2022 aloittama Minusta kasvaa puu -hanke saa jatkoa. Viime vuonna historian ensimmäinen Apulanta-metsä istutettiin yhtyeen fanien ja bändin voimin Heinolaan ja tänä vuonna hanke laajentaa Rantasalmelle. Apulanta-metsä numero 2 istutetaan Rantasalmelle lauantaina 18.5. yhteistyössä Rantasalmen kunnan, Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon ja istutusputkia valmistavan Veme Oy:n kanssa. Hanketta tukemassa myös monet muut kumppanit sekä paikalliset yritykset.

Istutuspäivään on haettu Apulannan faneja mukaan talkoisiin sosiaalisen median kautta ja fanien panos ja osallistuminen on ensiarvoisen tärkeää ja upea esimerkki yhteisöllisestä ja kestävästä toiminnasta. Metsän istuttaminen ei ainoastaan edistä luonnon monimuotoisuutta ja ilmaston hyvinvointia, vaan myös vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kestävän tulevaisuuden rakentamista. Koivun valinta puulajiksi on erityisen merkityksellistä metsän monimuotoisuuden ja ilmastonmuutoksen kannalta.

"Puiden istuttaminen on mitä parhain ilmastoteko. Ilmastoviisaassa metsätaloudessa huolehditaan oikea-aikaisilla hoitotoimenpiteillä tulevien hiilinielujen paras mahdollinen kasvu ja hyvinvointi. Lehtipuut itsessään lisäävät metsäluonnon monimuotoisuutta ja edistävät metsien terveyttä. Koivu on Suomen yleisin lehtipuu, jota voidaan hyödyntää erittäin monipuolisesti niin teollisuuden raaka-aineena kuin energiakäytössäkin. Ja tuohan se vaihtelevuutta myös metsämaisemaan ollen kaunis kaikkina vuoden aikoina," kertoo johtaja Petri Pajunen Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savosta.

Minusta kasvaa puu. Meistä kasvaa metsä.

Kuva: Jarkko Meyn

Ajankohtaista

  1. Käärijä ja koneet vetivät tuhatmäärin yleisöä - Metsä rokkasi Juvalla

    Käärijä ja koneet vetivät tuhatmäärin yleisöä - Metsä rokkasi Juvalla

    Etelä-Savo

    Metsäteema ja Käärijä vetivät tuhansittain ihmisiä Juvalle heinäkuun ensimmäisenä lauantaina. Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon järjestämä Metsä rokkaa -tapahtuma tarjosi ammattiasiaa ja viihdettä samassa paketissa.

    Lue lisää
  2. Luonnonhoidon asiantuntemusta metsänhoitoyhdistyksestä

    Luonnonhoidon asiantuntemusta metsänhoitoyhdistyksestä

    Etelä-Savo

    Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo palvelee metsänomistajia jatkossa entistä paremmin myös metsäluonnonhoitoasioissa. Enonkoskelainen Miia Suhonen hoitaa jatkossa luonnonhoitohankkeita koko toimialueella.

  3. Puumarkkinakatsaus kesäkuu 2024

    Puumarkkinakatsaus kesäkuu 2024

    Etelä-Savo

    Puun hintatasot ovat nousseet voimakkaasti, mutta ovatko hinnat oikeasti korkealla?

2024 © Metsänhoitoyhdistykset