Apulanta -metsä istutetaan Rantasalmelle

etela-savo

Apulanta-yhtyeen vuonna 2022 aloittama Minusta kasvaa puu -hanke saa jatkoa. Viime vuonna historian ensimmäinen Apulanta-metsä istutettiin yhtyeen fanien ja bändin voimin Heinolaan ja tänä vuonna hanke laajentaa Rantasalmelle. Apulanta-metsä numero 2 istutetaan Rantasalmelle lauantaina 18.5. yhteistyössä Rantasalmen kunnan, Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon ja istutusputkia valmistavan Veme Oy:n kanssa. Hanketta tukemassa myös monet muut kumppanit sekä paikalliset yritykset.

Istutuspäivään on haettu Apulannan faneja mukaan talkoisiin sosiaalisen median kautta ja fanien panos ja osallistuminen on ensiarvoisen tärkeää ja upea esimerkki yhteisöllisestä ja kestävästä toiminnasta. Metsän istuttaminen ei ainoastaan edistä luonnon monimuotoisuutta ja ilmaston hyvinvointia, vaan myös vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kestävän tulevaisuuden rakentamista. Koivun valinta puulajiksi on erityisen merkityksellistä metsän monimuotoisuuden ja ilmastonmuutoksen kannalta.

"Puiden istuttaminen on mitä parhain ilmastoteko. Ilmastoviisaassa metsätaloudessa huolehditaan oikea-aikaisilla hoitotoimenpiteillä tulevien hiilinielujen paras mahdollinen kasvu ja hyvinvointi. Lehtipuut itsessään lisäävät metsäluonnon monimuotoisuutta ja edistävät metsien terveyttä. Koivu on Suomen yleisin lehtipuu, jota voidaan hyödyntää erittäin monipuolisesti niin teollisuuden raaka-aineena kuin energiakäytössäkin. Ja tuohan se vaihtelevuutta myös metsämaisemaan ollen kaunis kaikkina vuoden aikoina," kertoo johtaja Petri Pajunen Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savosta.

Minusta kasvaa puu. Meistä kasvaa metsä.

Kuva: Jarkko Meyn

Ajankohtaista

 1. Luonnonhoidon asiantuntemusta metsänhoitoyhdistyksestä

  Luonnonhoidon asiantuntemusta metsänhoitoyhdistyksestä

  Etelä-Savo

  Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo palvelee metsänomistajia jatkossa entistä paremmin myös metsäluonnonhoitoasioissa. Enonkoskelainen Miia Suhonen hoitaa jatkossa luonnonhoitohankkeita koko toimialueella.

  Lue lisää
 2. Puumarkkinakatsaus kesäkuu 2024

  Puumarkkinakatsaus kesäkuu 2024

  Etelä-Savo

  Puun hintatasot ovat nousseet voimakkaasti, mutta ovatko hinnat oikeasti korkealla?

 3. Apulanta-metsä syntyi Rantasalmelle

  Apulanta-metsä syntyi Rantasalmelle

  Etelä-Savo

  Aurinkoinen ja lämmin sää suosi, kun lauantaina 18.5. Rantasalmella sijaitsevalle 1,8 hehtaarin palstalle istutettiin miltei 3000 koivuntaimea talkoovoimin. Minusta kasvaa puu - meistä kasvaa metsä!

2024 © Metsänhoitoyhdistykset