Apulanta -metsä istutetaan Rantasalmelle

etela-savo

Apulanta-yhtyeen vuonna 2022 aloittama Minusta kasvaa puu -hanke saa jatkoa. Viime vuonna historian ensimmäinen Apulanta-metsä istutettiin yhtyeen fanien ja bändin voimin Heinolaan ja tänä vuonna hanke laajentaa Rantasalmelle. Apulanta-metsä numero 2 istutetaan Rantasalmelle lauantaina 18.5. yhteistyössä Rantasalmen kunnan, Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon ja istutusputkia valmistavan Veme Oy:n kanssa. Hanketta tukemassa myös monet muut kumppanit sekä paikalliset yritykset.

Istutuspäivään on haettu Apulannan faneja mukaan talkoisiin sosiaalisen median kautta ja fanien panos ja osallistuminen on ensiarvoisen tärkeää ja upea esimerkki yhteisöllisestä ja kestävästä toiminnasta. Metsän istuttaminen ei ainoastaan edistä luonnon monimuotoisuutta ja ilmaston hyvinvointia, vaan myös vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kestävän tulevaisuuden rakentamista. Koivun valinta puulajiksi on erityisen merkityksellistä metsän monimuotoisuuden ja ilmastonmuutoksen kannalta.

"Puiden istuttaminen on mitä parhain ilmastoteko. Ilmastoviisaassa metsätaloudessa huolehditaan oikea-aikaisilla hoitotoimenpiteillä tulevien hiilinielujen paras mahdollinen kasvu ja hyvinvointi. Lehtipuut itsessään lisäävät metsäluonnon monimuotoisuutta ja edistävät metsien terveyttä. Koivu on Suomen yleisin lehtipuu, jota voidaan hyödyntää erittäin monipuolisesti niin teollisuuden raaka-aineena kuin energiakäytössäkin. Ja tuohan se vaihtelevuutta myös metsämaisemaan ollen kaunis kaikkina vuoden aikoina," kertoo johtaja Petri Pajunen Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savosta.

Minusta kasvaa puu. Meistä kasvaa metsä.

Kuva: Jarkko Meyn

Ajankohtaista

  1. Hoitamattomuudella menetetään reilu kolmannes metsän tuotosta

    Hoitamattomuudella menetetään reilu kolmannes metsän tuotosta

    Etelä-Savo

    Taimikonhoito on yksi kannattavimpia metsänhoidon toimenpiteitä. Etelä-Savon rehevillä kasvupaikoilla taimikonhoito voi lisätä metsästä saatavia tuloja reilun kolmanneksen verrattuna siihen, että taimikot jätetään varttumaan oman onnensa nojaan.

    Lue lisää
  2. Helsingin Metsäpäivän teemat kiinnostivat metsänomistajia

    Helsingin Metsäpäivän teemat kiinnostivat metsänomistajia

    Etelä-Savo

    Perinteinen Helsingin Metsäpäivä järjestettiin la 13.4.2024. Päivän teemoina olivat puukauppa, metsäluonnonhoito, metsävakuuttaminen sekä Mhy:n tarjoamat palvelut.

  3. Mhy Etelä-Savon valtuuston kokoustiedote 5.4.2024

    Mhy Etelä-Savon valtuuston kokoustiedote 5.4.2024

    Etelä-Savo

2024 © Metsänhoitoyhdistykset