Antti Pajunen: - Metsäkäynnille on oivalliset olosuhteet nyt ennen paksuja nietoksia!

23.11.2021

Esittelyvuorossa tällä kertaa Mikkelin oma poika, Pajusen Antti. Metsäasiantuntija-Antin työpäivät täyttyvät sopivassa suhteessa maasto- ja toimistotöistä. Oman aikataulunsa saa itse päättää ja hyvän organisointikyvyn omaava pärjääkin asiantuntijatyössä hyvin. Samalle matkalle mahtuvat sujuvasti maastokäynnit, leimikon suunnittelut, korjuun valvonta. Vikkelästi Mikkelin metsissä ja metsäteillä liikkuva henkilö onkin mitä suurimmalla todennäköisyydellä meidän Antti! 

Kuka olet?

Olen Pajusen Antti ja toimin metsäasiantuntijana Mikkelissä. Olen syntynyt Mikkelissä, ja sen jälkeen en ole asuinpaikkaani vaihtanut. Mitäpä sitä hyvää vaihtamaankaan! Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi koiraa.

Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen?

Opiskelin jokunen vuosi sitten Mikkelissä metsätalousinsinööriksi. Pääsin tekemään Mhy Etelä-Savolle harjoitteluja kahtena ensimmäisenä opiskelukesänä. Opintoja oli takana muutama vuosi, kun Mikkeliin aukesi metsäasiantuntijan paikka. Tein tuurausta tälle paikalle, ja laitoin hakemuksen vetämään. Ja sillä tiellä ollaan vielä! Työn ohella tein myös opinnäytetyön Mhy:lle ja valmistuin metsätalousinsinööriksi. Työuraa on kertynyt 3,5 vuotta.

Mikä on mukavinta työssäsi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työssä mukavinta on nähdä onnistunut työnjälki ja tyytyväinen metsänomistaja. Tämän työn hyviä puolia on myös toimistotyön ja maastotyön vaihtelu. Lisäksi on mukava päästä haastattamaan metsäomistajia ja antamaan omia vinkkejä ja apua heille.

Tyypillinen työpäivä alkaa sähköpostin avaamisella ja viesteihin vastaamisella. Jos päivälle on etukäteen sovittuja tapaamisia, niin tehdään niitä. Tapaamisten välissä ja tyhjinä kalenteriaikoina käydään tekemässä korjuunvalvontaa ja muuta eteen tulevaa hommaa.

Kerro joku metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen? Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsässä tulee vietettyä aikaa töissä kuin harrastusten parissa. Metsä kulkee mukana päivittäin. Eli voi sanoa, että metsä merkitsee paljon meikäläisen kohdalla.

Ajankohtaista metsässä juuri nyt? Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Puukauppa on käynyt vilkkaana, mutta muistakaa myös hoitotoimenpiteet metsässä. Nyt ennen lumentuloa on loistavat kelit käydä tarkistamassa hoitotarpeet ja mahdolliset myrskytuhot ennen nietoksia.

Otahan yhteyttä!


Antti Pajunen
Metsäasiantuntija
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta
040 580 0321
antti.pajunen@mhy.fi

Mikkelin toimisto,
Jääkärinkatu 33, 50130 Mikkeli

Toimialue: Kyyhkylänniemi, Olkkolanniemi, Hyyrylä, Moisio, Tuukkala, Vatila, Häyrylä, Helppanala, Heinälahti, Haapataipale, Kaipiala, Haukkakorhola, Rämälä, Visulahti, Sairila, Norola, Parkkila, Parantala ja Väänälä (osa)