Metsänhoidollisesti ensiharvennuksia ei kannata viivästyttää!

- Ville Oinonen, metsäasiantuntija

Kuka olet?

Olen Oinosen Ville, metsäasiantuntija Juvalta.

Harrastan metsätöitä. Polttopuusavotassa on oltava joka vuosi, että talo pysyy talvipakkasilla lämpimänä.

Käyn syksyisin hirvi- ja lintumetsällä. Itse pyydetty riista on lähiruokaa parhaimmillaan. Ja vielä, kun itse valmistaa ruuaksi asti, niin varmasti saa hyvää!

Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen?

Tein metsätalousinsinööriopintojen aikaan ns. suorittavan harjoittelun silloisessa Mhy Metsä-Savossa v.2008. Istutin ja tein taimikoiden raivauksia. Palasin samaan yhdistykseen toimihenkilöharjoitteluun vielä kesäksi 2010.

Tutuksi tulleeseen taloon olikin sitten helppo tulla heti opintojen jälkeen töihin. Vuonna 2011 aloitinkin varsinaisen työurani mhy:llä metsäsuunnittelijana ja metsäasiantuntijaksi siirryin jo heti seuraavana vuonna. Ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Mikä on mukavinta työssäsi?

Tämän työn parhaita puolia ovat tapaamiset erilaisten ihmisten kanssa sekä työn antama mahdollisuus olla ulkona töissä. Ihan parasta on tietysti silloin, kun sääkin suosii metsässä oloa!

Metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen?

Ollessani vielä opiskeluaikoina työharjoittelussa kohtasin villisikaemakon porsaineen. Pääsin ihmettelemään niitä parin kolmen metrin päästä. Se on erikoisuudessaan jäänyt mieleen. Hirven kanssa on myös kerran nauhoitettu yhdessä leimikkoa. Ihmisten kanssa saa olla tekemisissä joka päivä, metsän eläimiä ei sen sijaan ihan joka päivä näe!

Ajankohtaista metsässä juuri nyt? Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Leimikonteko on metsänomistajille ajankohtaista aina. Leimikoita voi ja kannattaa valmistella jo etukäteen tulevaa myyntiä varten.

Jos puukauppa on suunnitteilla, kannattaa muutenkin ottaa yhteyttä omaan metsäasiantuntijaan. Hänellä on paras tietämys siitä, mikä paikallinen puumarkkinatilanne aina kulloinkin on. Juuri nyt on hyvä tilanne metsänomistajan kannalta, puun hinnan ollessa hyvällä tasolla. Erityisesti kuitupuun hintakehitys on ollut nousujohteista.

Metsänhoidollisesti ensiharvennuksia ei kannata viivästyttää. On parasta mahdollista metsänhoitoa teettää hoitohakkuut ajoissa! Myös korjuun jälki määrittää tulevan metsäsi kasvun ja tuoton. Ja meillä metsänhoitoyhdistyksessä paikalliset motoyrittäjät tekevät hyvää jälkeä. Suosittelen!

Soitellaan!

Ville OInonen
Metsäasiantuntija
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta
p. 044 742 2352
ville.oinonen@mhy.fi

Juvan toimisto
Väätäisentie 5
51900 Juva

Toimialue: Juva: Koikkala, Risulahti, Kettula, Hatsola, Ollikkala, Teivaa, Maarala, Kaislajärvi, Soiniemi, Pihlajasalo

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset