Kotimaisella puulla on vahva kysyntä!

- Riia Tuomaala, metsäasiantuntija

Kuka olet? 

Olen Riia Tuomaala ja toimin metsäasiantuntijana Anttolassa. Kotoisin olen Pohjois-Savosta, josta muutin Mikkeliin opintojen perässä ja sille tielle jäin, eteläsavolaistuen.

Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen? 

Opiskelin muutama vuosi sitten Mikkelissä metsätalousinsinööriksi. Harjoittelut olen tehnyt kotikaupunkini metsänhoitoyhdistyksessä, Kiuruvedellä, sekä Mhy Etelä-Savossa, jossa aukesi metsäasiantuntijan paikka kesällä 2018 Anttolaan, viimeisen harjoitteluni aikana. Työn ohella suoritin opinnot loppuun ja valmistuin metsätalousinsinööriksi saman vuoden joulukuussa. Metsänhoitoyhdistyksessä saan tehdä monipuolista työtä metsänomistajien hyväksi.

Mikä on mukavinta työssäsi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi? 

Palkitsevinta on tyytyväiset metsänomistajat, jonka takana on onnistunut työnjälki metsänomistajan toiveiden mukaisesti. Lisäksi työn monipuolisuus, vapaus suunnitella työpäiviä ja mahdollisuus liikkua metsässä ovat asioita, joita työssäni arvostan.

Työpäivä koostuu maastokäynneistä joko yhdessä metsänomistajan kanssa tai itsekseen sekä työmailla muun muassa korjuunvalvonnoissa. Osa työpäivästä menee toimistolla paperitöitä tehdessä sekä metsäkäyntien ja hankkeiden valmisteluissa. Etukäteen suunniteltu työpäivä saattaa muuttua hetkessä, samanlaisia työpäiviä ei ole.

Kerro joku metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen? Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsässä on tullut vietettyä aikaa pienestä pitäen marjastaen, istutustöitä tehden, isän hankintahakkuita tarkastellen ja muuten vain vapaa-ajalla liikkuen. Metsä on kulkenut elämässä mukana monella osa-alueella – toisin sanoen metsä merkitsee minulle paljon.

Ajankohtaista metsässä juuri nyt? Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon? 

Kotimaisella puulla on vahva kysyntä. Oma metsäasiantuntijasi on paras mahdollinen puukaupan asiantuntija sekä hoitaja puukaupan toimeksiannolla. Kaikki tapahtuu sinun omien tavoitteidesi kautta, johon tärkeinä rooleina kuuluvat puukaupan kilpailutus sekä korjuunvalvonta. Oman metsäasiantuntijan kanssa hoidettu puukauppa on aina myös turvallisin vaihtoehto.

Ota yhteyttä!

Riia Tuomaala
VANHEMPAINVAPAALLA VUODEN 2023
Metsäasiantuntija
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta

Anttolan toimisto
Vanhanpappilantie 1
52100 Anttola

Toimialue: Väätämö, Hauhala, Montola, Ikola, Mutasenkylä, Nurhola, Muolanki, Sipilä, Sydänmaa, Tarkinmäki, Kolikkoinmäki, Rantakylä, Hovinkylä, Pitkälahti, Rasankylä, Kähkölä, Kääriälä, Kokkosenlahti, Pulkkila, Ylivesi, Seppälänkylä, Siiskola, Väänälä (osa)

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset