Panu Karhu

Panu Karhu, metsäasiantuntija

Kuka olet? 

Panu Karhu, metsäasiantuntija ja olen ollut metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon toimihenkilönä kolmisen vuotta. Toimipaikkana Punkaharju ja vastuualueena Punkaharjun eteläinen puoli. Olen kotoisin Savonlinnasta, jossa tälläkin hetkellä asun. Harrastuksina on monenlaiset urheilulajit, muun muassa jalkapallo ja maastohiihto. Lisäksi vapaa-ajalla tulee liikuttua luonnossa kävellen, pyöräillen ja hiihtäen vuodenaikojen mukaan sekä vuosittain vaihtelevasti metsätöitä tehden.

Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen? 

Opiskelin metsätalousinsinööriksi Joensuussa ja olin toimihenkilöharjoittelussa mhy:llä Savonlinnan alueella. Vuosi harjoittelun jälkeen Punkaharjulta aukeni metsäasiantuntijan paikka, johon valinta osui. Näin työurani alkoi metsähoitoyhdistys Etelä-Savossa jo valmiiksi tutussa työympäristössä.

Mikä on mukavinta työssäsi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi? 

Mukavinta työssäni on sen monipuolisuus ja vaihtelevuus. Metsäasiantuntijan työssä koko metsän kasvatuksen ketju on suunniteltavissa ja toimenpiteiden etenemisen näkee konkreettisesti vaihe vaiheelta. Mahdollisuus ja vapaus liikkua luonnossa vuodenaikojen mukaan on hyvin mielekästä. Mieltä lämmittävät myös asiakastapaamiset ja onnistunut yhteistyö maanomistajien kanssa. Tyypillinen työpäivä koostuu aamupäivällä asiakaskäynnistä maastossa tai muusta maastokäynnistä, jonka jälkeen palaan toimistolle tekemään ajankohtaisia paperitöitä.

Kerro joku metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen? Mitä metsä sinulle merkitsee?

Parhaita hetkiä maastossa liikkuessa ovat mielestäni pitkähköt hiihtoretket keväthangilla, jolloin suomalainen talviluonto maisemineen on komeimmillaan. Metsä merkitsee minulle työn lisäksi mahdollisuutta rentoutua ja virkistyä. Metsän kasvua ja muuttumista vuodenaikojen mukaan on mielenkiintoista seurata.

Ajankohtaista metsässä juuri nyt? Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon? 

Ajankohtaista metsäasioissa näin alkuvuonna on metsäveroilmoituksen teko ja tarpeiden mukaan tämän vuoden metsänhoitotöiden ja hakkuiden suunnittelu. Puun kysyntä on jatkunut vahvana, joten kaikille tavaralajeille ja hakkuutavoille on kysyntää. Maastokäynnit ovat talven aikana mahdollista tehdä vaihteeksi sukset tai lumikengät jalassa saapastelun sijaan. Näkyvyys on hyvä ja hyönteisten tai kuuman kesän aiheuttamia ongelmia ei ole!

Mikäli haluat tukea metsäveroilmoituksen tekoon tai hoito- ja hakkuutöiden suunnittelemiseen, ole yhteydessä allekirjoittaneeseen!

Panu Karhu
Metsäasiantuntija
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta
044 555 0489
panu.karhu@mhy.fi

Punkaharjun toimisto
Mäntytie 2
58500 Punkaharju

Toimialue: Putikko, Utrasniemi, Ruhvana, Vuoriniemi, Alakylä, Uitonniemi, Saukonsaari, Särkilahti ja Piojärvi

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2023 © Metsänhoitoyhdistykset