Metsäarvioita tarvitaan moneen eri tarkoitukseen!

- Jaana Nikkonen, erityisasiantuntija LKV

Kuka olet?

Olen Jaana Nikkonen, erikoisasiantuntija, LKV, kotoisin Savonlinnasta. Toimialueeni on Sulkava ja Rantasalmi, toimistopaikkani on Savonlinnassa. Tarvittaessa minut tavoittaa myös Sulkavan ja Rantasalmen toimistoilta.

Miten päädyit töihin metsänhoitoyhdistykseen?

Olin harjoittelijana kesällä 2011 ja 2012 Savonlinnassa ja Rantasalmella. Aloitin toukokuussa 2016 metsäesimiehenä (nykyään operaatioasiantuntija) Sulkavalla ja alue laajeni myöhemmin Rantasalmelle. Suoritin tämän vuoden toukokuussa LKV-tutkinnon ja siirryin juuri erityisasiantuntijaksi. Teen siis jatkossa kiinteistöarvioita ja lisäksi metsäkiinteistöjen välitystä Järvi-Suomen Metsätilat Oy LKV:n lukuun.

Metsätilat.fi -sivustolta löydät kaikki Etelä-Savon alueella myynnissä olevat kiinteistöt! Muistathan hyödyntää palvelun Hakuvahdin!

Mikä on mukavinta työssäsi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Kyllähän tämän työn parhaimpia puolia on se, kun saan itse suunnitella melko vapaasti oman aikataulun ja työnkuvani on monipuolinen. Nyt työtehtävien vaihduttua joka päivä oppii uutta ja se tekee työnteosta erityisen mielekästä. Työpäiviin sisältyy muun muassa arvioiden tekoa maastossa, toimistolla paperitöitä ja yhteydenottoja metsänomistajien kanssa.

Kiinteistöarvioiden teko maastossa kuluu olennaisena osana erityisasiantuntijan työhön.

Kerro joku metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen? Mitä metsä sinulle merkitsee?

Maatilalla varttuneena lähimetsät olivat lapsuuden leikkipaikkoja. Lapsuuden metsämuistot liittyvät myös vahvasti kesäisin marjastukseen ja talvella isän tekemiin hankintahakkuisiin. Päiväkävelyllä käytiin katsastamassa savottaa ja viemässä isälle termarissa päiväkahvit. Hämmentävimpiä tapahtumia on ollut seurata lapsuudenkodin ikkunasta karhua löntystelemässä pellolta läheiseen metsään!

Ajankohtaista metsänomistamisessa juuri nyt?

Metsätilat ovat edelleen kysyttyjä. Mikäli metsästä luopuminen tuntuu ajankohtaiselta, ota yhteyttä oman alueesi erityisasiantuntijaan!

Jaana Nikkonen
Erityisasiantuntija, LKV
Metsätilan omistusjärjestelyt, metsäarviot, metsäverotus

p. 044 742 2350
jaana.nikkonen@mhy.fi

Savonlinnan toimisto
Olavinkatu 23 (katutaso)
57130 Savonlinna

Toimialue: Rantasalmi, Sulkava

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2023 © Metsänhoitoyhdistykset