Hoitamalla metsä pidetään kasvussa ja elinvoimaisena!

- Atte Hokkanen, metsäasiantuntija

Kuka olet? 

Olen Hokkasen Atte. Aloitin metsäasiantuntijana Rantasalmen toimistolla Maija-Liisa Kettusen jäädessä eläkkeelle.

Olen kotoisin Espoosta, mutta olen jo pienestä asti viettänyt kaikki kesät Etelä-Savossa. Mikkeliin lähdin opiskelemaan metsätalousinsinööriksi kolmisen vuotta sitten, enkä ole katunut päätöstä hetkeäkään.

Vapaa-ajalla pyrin harrastamaan kaikenlaista kuntoliikuntaa. Myös autot ja moottoriurheilu ovat lähellä sydäntä.

Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen? 

Koulu alkaa olla loppusuoralla muutamaa kurssia ja opinnäytetyötä lukuun ottamatta. Työharjoittelut olen suorittanut monessa eri paikassa, viimeisimmän tänä kesänä Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savossa, Sulkava – Rantasalmi tiimissä.

Rantasalmen metsäasiantuntijan paikka tuli hakuun kesken harjoitteluni, ja kesän aikana hyväksi todettuun paikkaan olikin helppo laittaa työhakemusta vetämään. Odotan innolla uuden työn haasteita ja alueen metsänomistajiin tutustumista.

Mikä on mukavinta työssäsi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Mukavinta työssä on sen vaihtelu ja vapaus. Tykkään nähdä konkreettisesti työni jäljen ja metsäalalla se onnistuukin mainiosti. Työssä saa yhdistellä sekä toimistoa, että maastossa liikkumista ja päivät voikin suunnitella todella joustavasti.

Tyypillinen työpäivä sisältää noin puolet maastotyötä esimerkiksi tilakäyntejä, ja puolet toimistolla tehtävää paperityötä. Puhelimessa saa myös olla ahkerasti. Hyvässä tiimissä on helppo työskennellä ja siitä onkin apua varsinkin näin työuran alkutaipaleella. Toimistolla asioita voi usein pähkäillä porukalla ja ajatuksia muiden kanssa vaihtamalla pysyy myös kärryillä koko alueen ajankohtaisista asioista.

Kerro joku metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen? Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsässä olen aina viihtynyt ja se on ollut paikka rauhoittua kaupungin hälinästä. Vaikka metsää on aina osannutkin arvostaa, ovat koulu ja työkokemus tuoneet paljon uutta tietoa ja uusia näkemyksiä. Vuosi vuodelta on myös vahvistunut tunne, että ala on itselle oikea.

Parhaita muistoja metsästä ovat mielestäni ihan arkiselta tuntuvat asiat: vaikkapa hirven näkeminen tai uuden hienon maiseman ja paikan löytäminen. Myös eväät maistuvat parhailta aina metsässä.

Ajankohtaista metsässä juuri nyt?

Nyt on ajankohtaista hoitaa hoitorästit kaikenkokoisissa metsissä. Taimikonhoito on panostus tulevaisuuteen ja laiminlyömällä se menetetään kasvua, heikennetään puuston laatua ja hoidon kustannukset nousevat toimenpiteiden viivästyessä.

Metsäenergialle on kysyntää, joten myös hoitamatta jääneet nuoret metsät on aika laittaa kuntoon. Harvennuksilla metsä pidetään kasvussa ja elinvoimaisena. Hyvinvoiva metsä kestää paremmin myös tuholaisia, esimerkiksi tänä vuonna Etelä-Savoa riivannutta mäntypistiäistä.

Ollaan yhteyksissä ja suunnitellaan juuri sinun metsällesi sopivat ja ajankohtaiset toimenpiteet!

Atte Hokkanen
Metsäasiantuntija
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta

p. 040 137 3833
atte.hokkanen@mhy.fi

Rantasalmen toimisto
Kylätie 28
58900 Rantasalmi

Toimialue: Kolkontaipale, Kolkonranta, Tuusmäki, Osikonmäki, Haapataipale, Kerisalo, Riuttanen, Repomäki, Torasalo, Tiemassaari, Porosalmi, Ritalahti pohjoinen

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2023 © Metsänhoitoyhdistykset