Metsäkiinteistökauppaa käydään myös talvella!

- Aki Parkkinen, erityisasiantuntija

Kuka olet?

Olen Parkkisen Aki ja toimin nykyään kiinteistönvälittäjänä Järvi-Suomen Metsätilat Oy LKV:n palveluksessa. Työnkuvaani kuuluu kiinteistönvälitys, metsäomaisuuden hallintapalvelut ja kiinteistöarvioiden tekeminen Savonlinnan itäosissa (vanhan Savonlinnan kaupungin Moinsalmi, Haapala, saaristo sekä Kerimäki, Savonranta ja Punkaharju) ja Enonkosken alueella. Varsinainen toimistoni sijaitsee Savonlinnan keskustan LKV-palvelutoimistolta mutta tarvittaessa minut tavoittaa myös muilta toimialueeni toimipisteiltä.

Olen kotoisin Kerimäeltä. Harrastuksiini kuuluu mm. kalastus monessa muodossa, hirvenmetsästys sekä ulkoilu.  Mieluisin asia minulle on kesäinen mökkeily sekä kalastelu sen lomassa Savonrannan maisemissa.

Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen?

Tein aikanaan opinnäytetyön metsänhoitoyhdistykselle metsätalousinsinöörin opintojen loppupuolella. Tuolloin metsäenergian kysyntä ja käyttö oli lisääntymässä voimakkaasti. Siihen liittyen sain aiheeksi tutkia Mhy:n jäsenien yleistä suhtautumista metsäenergiaan ja sen hyödyntämiseen. Opinnäytetyön kautta tutustuin myös yleisellä tasolla metsänhoitoyhdistyksen toimintaan. Samoihin aikoihin valmistumiseni kanssa avautui toimihenkilön työpaikka Punkaharjun alueella metsäneuvojana (nyk. metsäasiantuntija). Sitä kautta aloitin työni metsänhoitoyhdistyksessä.

Lähes 15 vuoden työrupeaman jälkeen metsäasiantuntijan työssä siirryin keväällä 2022 nykyiseen erikoisasiantuntijan tehtävään. Tähän tehtävään liittyen suoritin keväällä Keskuskauppakamarin järjestämän LKV-kokeen.

Mikä on mukavinta työssäsi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työssäni on parasta sen vaihtelevuus ja haastavuus. Pidän siitä, että uuden työnkuvan mukana myös hallittavien asioiden vaatimus on kasvanut entisestään. Metsäasiantuntijan tehtävä antoi minulle paljon myös tässä tehtävässä hyödyntämisen arvoista osaamista.

Minulla on mahdollisuus liikkua paljon metsässä arvioidenteon lomassa paljon ja toisaalta taas tavata uusia ihmisiä toimeksiantojen yhteydessä. Tyypilliseen työpäivääni kuuluu yleensä paljon paperitöitä toimistolla arviointiin sekä kiinteistökauppoihin liittyen. Toinen tyypillinen työpäivä voi taas sisältää täyden päivän liittyen metsäarvion tekemiseen metsässä. Kolmas taas rakennusten katselmuksiin välitystoimeksiantoihin liittyen tai arviolausuntojen valmisteluun.

Metsäammattilaisen jäljet lumella. Kuva: Aki Parkkinen

Kerro joku metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen? Mitä metsä sinulle merkitsee?

Harrastaminen metsässä tai luonnossa yleensäkin on ollut minulle aina tärkeä asia. Eräs hauskimmista metsämuistoista ei niinkään liity metsään vaan metsän eläimiin. Ainut kerta kun olen kohdannut metsän kuninkaan eli karhun, on golf-kentällä pelikierroksen lomassa. Sinänsä hauska asia huomioon ottaen sen määrän aikaa, jonka olen viettänyt yksin pitkin metsien saloja vuosien varrella.

Metsä kokonaisuutena merkitsee minulle sekä työtä että vapaa-aikaa ja sen mukana tuomaa virkistystä.  

Ajankohtaista metsässä ja metsänomistamisessa juuri nyt?

Metsänomistamisessa joskus eteen voi tulla myös metsästä luopuminen. Jos pohdit metsätilastasi luopumista ja harkitset sen myymistä, niin älä epäröi ottaa yhteyttä. Kerron mielelläni Metsätilat-ketjun tarjoamista kiinteistönvälityspalveluista, joiden avulla myyntikohteista on saatu tilastollisesti erittäin kilpailukykyistä hintaa. Myyjän vastuu kiinteistökaupassa on suuri ja välittäjän avulla onnistut varmasti.

Toisaalta, jos olet ostamassa metsää, siihen tarjoutuu oivallinen mahdollisuus seuraamalla metsatilat.fi -sivujen myyntikohdeilmoittelua tai rekisteröitymällä sivuilta löytyvän Tilavahti-palvelun käyttäjäksi. Älä epäröi tehdä tarjousta mielenkiintoisesta kohteesta!

Aki Parkkinen
Erityisasiantuntija, LKV
Metsätilan omistusjärjestelyt, metsäarviot, metsäverotus
040 553 3981
aki.parkkinen@mhy.fi  

Savonlinnan toimisto
Olavinkatu 23 (katutaso)
57130 Savonlinna

Toimialue: Enonkoski ja Savonlinna (itä)

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2023 © Metsänhoitoyhdistykset