Metsätilan omistuksen vaihdos –palvelut

Oletko suunnitellut metsätilasi sukupolvenvaihdosta tai harkinnut yhteisomistuksen purkamista? Kenelle metsäomaisuus luovutetaan, miten se kannattaa tehdä? Pitäisikö kuolinpesän yhteisomistus purkaa, kuinka teen sen onnistuneesti? Mitkä ovat veroseuraamukset?

Metsätilan omistuksen vaihdos -palvelut Pääkaupunkiseudulla – varaa aika

Pääkaupunkiseudulla omistuksen vaihdoksiin liittyvissä kysymyksissä metsänomistajia palvelee toimitusjohtaja, LKV, julkinen kaupanvahvistaja Jouni Tiainen. Metsänhoitoyhdistyksen jäsenet saavat palvelusta 10 % jäsenalennuksen. Jouni on tavattavissa Metsänomistajien Palvelutoimistolla Helsingissä parillisten viikkojen torstaisin klo 13-17.00.

Ajanvaraus Jounille Metsänomistajien Palvelutoimistosta: puh. 040 720 3160 tai 040 580 3981. Tai sähköpostilla: palvelutoimisto@mhy.fiMetsänomistajien Palvelutoimisto sijaitsee Helsingin keskustassa Maalaistentalossa, Simonkatu 6:ssa. 

Palveluhinnasto >>

Metsäomaisuus seuraaville sukupolville?

Metsätilan omistuksen vaihdoksen suunnittelussa tärkeintä on sopia, minkälainen omistustilanne halutaan sukupolvenvaihdoksen lopputuloksena.

  • Luopujan kannalta – loppuelämän turva?
  • Vastaanottajan kannalta – elämäntilanne
  • Yhteisomistus – onnistuuko?
  • Yhteiselon kannalta – riidattomuus

Kun päätös lopputuloksesta on tehty, on aika ottaa yhteyttä ammattilaiseen ja löytää juuri teidän tilanteeseenne parhaiten sopiva ratkaisu. Metsätilan sukupolven vaihdos voidaan toteuttaa muun muassa kaupalla, lahjana tai lahjaluotoisella kaupalla. Neuvonnassa käydään läpi eri vaihtoehtojen veroseuraamuksia, etsitään käytännössä parhaiten toimiva tapa ja laaditaan vaadittavat asiakirjat.

Pääkaupunkiseudulla metsänomistajia sukupolvenvaihdoksissa palvelee Jouni Tiainen. Voit asioida metsänhoitoyhdistysten Metsänomistajien Palvelutoimistolla Helsingissä, sijaitsipa metsätilasi missä päin Suomea tahansa. Lisätiedot palveluista Helsingissä >>

Mikäli tarvitset palvelua pääkaupunkiseudun ulkopuolella, oman paikkakuntasi metsänhoitoyhdistyksen yhteystiedot löydät täältä >>