Metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit 2020

Metsänhoitoyhdistys UusimaaEhdokas valtuustovaaleissa 2020

531

Niklas Maisi

Agrologi (amk), Nurmijärvi

1. Kerro itsestäsi.

Olen koulutukseltani Agrologi (amk) ja toimin maatalousyrittäjänä Nurmijärven Palojoella sekä minulla on sähköisen markkinoinnin yritys Mediafarmi Oy, joka on suuntautunut luonnonvara-alan viestintään. Mediafarmin kautta pyrin auttamaan maa- ja metsätalousalan toimijoita viestinnässä suorien lähetysten ja erilaisten videotuotantojen muodossa.

2. Minkälainen metsänomistaja olet? Mitä arvostat metsässäsi? Mitä metsä sinulle antaa?

Arvostan ylisukupolvisuutta ja minulle metsä on muutakin kuin talousmetsää, vaikka taloudellisuudellakin on oma merkityksensä. Haluan jättää metsäni yhtä hyvässä kunnossa lapsilleni niin kuin oma isäni ne minulle jätti sukupolvenvaihdoksessa keväällä 2020. Omassa metsässäni arvostan niitä tarinoita, joita on kertynyt matkan varrella meidän suvussa. Metsän merkitys suomalaisten kulttuurin kannalta on valtava. Jokaisen pitäisi ymmärtää, kuinka eksoottisessa maassa oikein elämme, kun meillä on niin valtavat luonnonvarat. Itse tajusin Suomen eksoottisuuden opiskelujeni aikana, kun olin ulkomailla tekemässä erikoistumisharjoitteluani yrittäjyyteen liittyen.

3. Minkälainen metsänhoitoyhdistys on sinun mielestäsi vuonna 2025? Mitä asioita pidät tärkeinä metsänhoityhdistyksen toiminnassa?

Metsänhoitoyhdistys huolehtii hyvin suurelta osin, että Suomen metsät pysyvät hyvässä kunnossa, niin talouden kuin luonnon monimuotoisuudenkin kannalta. Tärkeää on osata huomioida jokainen metsänomistaja yksilönä, koska jokaisella metsänomistajalla on omanlaisensa metsäsuhde omaan metsäänsä. Tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että Suomen metsämaa pysyisi yksityisessä omistuksessa, koska metsärahastojen metsävarat ovat kasvaneet suurenevassa määrin. Lisäksi metsänhoitoyhdistyksen pitäisi tuoda enemmän yhteen eri metsänomistajia keskenään, niin maalta kuin kaupungistakin.