Metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit 2020

Metsänhoitoyhdistys UusimaaEhdokas valtuustovaaleissa 2020

501

Mari Knuuttila

Opintoasiainpäällikkö, Porvoo

1. Kerro itsestäsi.

Olen kaupungissa asuva maalainen, joka viettää paljon aikaa Pornaisten Laukkoskella perityllä maatilalla. Omistamme siskoni kanssa puoliksi maatalousyhtymän, johon kuuluu reilu 30 hehtaaria metsää. Työskentelen Aalto-yliopistossa opintohallinnon parissa, mutta vapaa-aika kuluu aika lailla maalla ollessa.

2. Minkälainen metsänomistaja olet? Mitä arvostat metsässäsi? Mitä metsä sinulle antaa?

Maatalousyhtymämme metsät on peritty vanhemmiltamme ja isäni on hoitanut metsäämme vielä näihin päiviin asti ja antaa arvokkaita neuvoja metsänhoitoon. Yhdessä myös kierrämme metsiämme ja olen ollut mukana mm. istuttamassa taimia. Metsänomistaja olen vielä opettelemassa metsänhoitoa. Metsämme on vanhan kantatilan metsää ja osaan arvostaa tätä perintöä kovasti. Metsä on minulle rauhoittumisen paikka, se tarjoaa marjoja ja sieniä ja pidän kovasti erityisesti omassa metsässä vaeltelusta ja luonnon tarkastelusta.

3. Minkälainen metsänhoitoyhdistys on sinun mielestäsi vuonna 2025? Mitä asioita pidät tärkeinä metsänhoityhdistyksen toiminnassa?

Metsänhoitoyhdistyksen tehtävänä on neuvoa metsänomistajia metsänhoidossa siten, että metsät pysyvät hyvässä kunnossa ja että metsä tuottaa hyvin arvoa omistajilleen.