Metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit 2020

Metsänhoitoyhdistys UusimaaEhdokas valtuustovaaleissa 2020

513

Maija Kyrö

Toimittaja, Orimattila

1. Kerro itsestäsi.

Olen koulutukseltani maatalous-metsätieteiden maisteri ja ammattiaineiden opettaja. Monia työtehtäviä takana, nyt työskentelen vapaana maatalousalan toimittajana. Vietän paljon aikaa metsässä sekä vapaa-ajalla että siellä työskennellen.

2. Minkälainen metsänomistaja olet? Mitä arvostat metsässäsi? Mitä metsä sinulle antaa?

Olen omistanut metsää 55 vuotta. Vanhempani halusivat antaa meille lapsille omat metsät, myöhemmin olen myös ostanut metsää. Arvostan metsissäni toki taloudellista turvaa, mutta varsinkin mahdollisuutta työskennellä itse, päättää metsään liittyvistä toimista ja mahdollisuudesta oppia metsän kehittymisestä hoitotöiden myötä. Toisaalta toivon voivani edistää myös luontoarvoja.

3. Minkälainen metsänhoitoyhdistys on sinun mielestäsi vuonna 2025? Mitä asioita pidät tärkeinä metsänhoityhdistyksen toiminnassa?

Metsänhoitoyhdistysten kuuluu olla metsänomistajan asialla. Yhdistysten taloudelliset haasteet ovat kasvaneet, mutta ala tarvitsee puolueettoman tahon edistämään sekä metsien että metsänomistajien etuja. Toivon, että metsänhoitoyhdistysten valttina säilyy ja ehkä entisestään vielä lisääntyykin asiantuntemus ja mahdollisuudet auttaa yksityistä metsänomistajaa mitä moninaisimmissa metsänomistukseen liittyvissä tilanteissa.