Metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit 2020

Metsänhoitoyhdistys Länsi-UusimaaEhdokas valtuustovaaleissa 2020

26

Seija Hynnälä

emäntä, Vihti

1. Kerro itsestäsi.

Olen vanhan historiassa 1500-luvulta mainitun Hynnälän tilan omistaja ja haluan omassa pienessä ketjun palasessa toimia tilan ja metsän parhaaksi. Olen sitä tehnyt vuodesta 1959. Karjasta luopumisen jälkeen tuli opiskelujen aika, näistä päällimmäisenä maamieskoulu ja kirjanpitäjän pätevyys sekä auktorisoitu matkailuopas.

2. Minkälainen metsänomistaja olet? Mitä arvostat metsässäsi? Mitä metsä sinulle antaa?

Hynnälän metsää on hoidettu "hellävaroen". Metsä on saatu miltei kokonaan puistomaiseen kuntoon erilaisine puineen. Metsässä olo on minulle kuin sielunhoitoa, hiljaisuus ja puiden humina ovat molemmat mielenrauhaa. Kevään vehreys ja lintujen laulu tuo kesän, marjat mustikat ja puolukat antavat terveyttä samoin syksyn sienisato on suuri lahja. Ja joskus metsä antaa rahallista tuloa. Metsä tukee ja on merkittävä osa maatalouden kokonaistuloa.

3. Minkälainen metsänhoitoyhdistys on sinun mielestäsi vuonna 2025? Mitä asioita pidät tärkeinä metsänhoitoyhdistyksen toiminnassa?

Toivon, että metsänhoitoyhdistys on yhtä hyvä tai parempi vuonna 2025. Sellaista asiaa ei olekaan, mitä ei voisi kysyä metsänhoitoyhdistyksestä. Sieltä tullaan kartoittamaan ja laskemaan leimikko ja jos on myyntitarkoitus, metsänhoitoyhdistys hoitaa puun hinnoittelun metsänomistajan parhaaksi. Metsänhoitoyhdistys järjestää monenlaisia kursseja ja opetustilaisuuksia omalla alueellaan.